ΤΟΠΙΚΑ

Μικρή συμμετοχή στην απεργία εργαζομένων στον τομέα τουρισμού

μικρή-συμμετοχή-στην-απεργία-εργαζομ-386758

Πικετοφορία πραγματοποιήθηκε χθες στον Βόλο

Πολύ μικρή ήταν η συμμετοχή στη χθεσινή απεργιακή κινητοποίηση που πραγματοποιήθηκε στον κλάδο του επισιτισμού – τουρισμού.

Το κοινό αίτημα για μόνιμη και σταθερή εργασία για το σύνολο των εργαζομένων κυριάρχησε στην κινητοποίηση, την οποία διοργάνωσε η Επιτροπή Αγώνα Επισιτισμού – Τουρισμού του ΠΑΜΕ, στην Πλατεία Πανεπιστημίου, στο πλαίσιο 24ωρης απεργίας της Ομοσπονδίας.

Οι απεργοί πραγματοποίησαν πικετοφορία και ενημερωτική εξόρμηση στους χώρους εστίασης στο κέντρο της πόλης, ενημερώνοντας για τα προβλήματα του κλάδου.

Μεταφέροντας τα προβλήματα και τα αιτήματα των εργαζομένων στον κλάδο, το μέλος στο ΔΣ του σωματείου, Κωνσταντίνος Γκουντέλιας, τόνισε ότι η πανελλαδική κινητοποίηση διεξήχθη κάτω από πολύ δύσκολες συνθήκες. «Θα προσπαθήσουμε, ωστόσο, να ενημερώσουμε συναδέλφους από τον κλάδο για την απεργία. Είναι σημαντικές οι αγωνιστικές κινητοποιήσεις, οι απεργίες και κάθε συλλογική διαδικασία για ένταξη νέων ανθρώπων στον αγώνα, με συσπείρωση περαιτέρω της Επιτροπής Αγώνα και στόχο το σωματείο να έρθει πλέον σε αγωνιστικά χέρια, για να μπορεί να παίρνει αγωνιστικές αποφάσεις και να ορθώσουν, επιτέλους, οι εργαζόμενοι ανάστημα, φυσικά με τη βοήθεια του σωματείου και της επιτροπής αγώνα που θα τους στηρίζει», δήλωσε ο ίδιος.

Στο μεταξύ, το ενδιαφέρον στρέφεται σε ανάλογες μελλοντικές κινητοποιήσεις, ενώ όπως υπογραμμίζει ο κ. Γκουντέλιας «θα συνεχίσουμε τον αγώνα μέχρι να συσπειρωθούν οι εργαζόμενοι και να διεκδικήσουν αυτά που δικαιούνται».

Στα αιτήματα του κλάδου συμπεριλαμβάνονται: μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους, ίση αμοιβή, για ίση εργασία, επαναφορά των βαρέων και ανθυγιεινών επαγγελμάτων και ένταξη και άλλων ειδικοτήτων, κατάργηση όλων των ελαστικών μορφών εργασίας, συλλογικές συμβάσεις εργασίας και επίδομα ανεργίας για τους εποχικούς 600 ευρώ τον μήνα μέχρι να επαναπροσληφθούν.

Ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Βόλου Θανάσης Παπαδημόπουλος δήλωσε από την πλευρά του στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ότι «οι εργαζόμενοι θα συνεχίσουν να κινούνται προς την κατεύθυνση της διασφάλισης καλύτερων συνθηκών εργασίας και προάσπισης των εργατικών τους δικαιωμάτων. Δεν το βάζουμε κάτω, την επόμενη μέρα συνεχίζουμε και θα βρισκόμαστε και πάλι όποτε χρειαστεί στους δρόμους ή με οποιαδήποτε μορφής κινητοποίηση».

ΓΛ. ΥΔΡ.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου