ΤΟΠΙΚΑ

Μαθήματα ζωής από απόφοιτη

μαθήματα-ζωής-από-απόφοιτη-386777

Το πρώτο της σημαντικό μάθημα ως μελλοντική δασκάλα Ειδικής Αγωγής παρέδωσε χθες η Αργυρώ Δήμου, απόφοιτη του Παιδαγωγικού Τμήματος Ειδικής Αγωγής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Αν και αντιμετωπίζει προβλήματα όρασης, δεν εγκατέλειψε ούτε στιγμή την προσπάθειά της και χθες παρέλαβε το πτυχίο της συγκινημένη, έχοντας στο πλευρό της, κατά την τελετή ορκωμοσίας στο αμφιθέατρο Γιάννης Κορδάτος, την πολύτιμη βοηθό – συνοδοιπόρο της.

Ρεπορτάζ: ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Η Αργυρώ Δήμου αντιμετωπίζει προβλήματα όρασης, αυτό όμως δεν την απέτρεψε από το να σπουδάσει και μάλιστα στο τμήμα Ειδικής Αγωγής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

«Όταν ο χώρος είναι άγνωστος για μένα δυσκολεύομαι. Στην αρχή όταν ήρθα στο Πανεπιστήμιο, μου ήταν δύσκολο, αλλά συμμετείχα στην Πρόσβαση, και επί τέσσερα χρόνια είχα βοηθό που φρόντισε για τις δηλώσεις των μαθημάτων, την παραλαβή σημειώσεων», ανέφερε η κ. Δήμου, υποστηρίζοντας ότι βοηθήθηκε αρκετά στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας κι ότι η εμπειρία της ήταν ευχάριστη.

Στο πλευρό της είχε, όπως και χθες, τη βοηθό της, την Ιωάννα Σακαβάλα, περσινή απόφοιτη του Παιδαγωγικού Τμήματος Ειδικής Εκπαίδευσης, που βρίσκεται εθελοντικά στο πλευρό της Αργυρούς Δήμου για να τη βοηθά σε ό,τι χρειάζεται. «Αν δεν ήταν η Ιωάννα, δεν θα μπορούσα να κάνω όσα έκανα», είπε η κ. Δήμου, μιλώντας με ευγνωμοσύνη για την πολύτιμη βοηθό – συνοδοιπόρο της, που και κατά τη διάρκεια των σπουδών της είχε σταθεί στο πλευρό φοιτητή με κινητικά προβλήματα.

Η Αργυρώ Δήμου στοχεύει πλέον σε ένα μεταπτυχιακό. Για την ίδια, «η σωστή και καλή παιδεία, δεν έχει να κάνει με το αν είναι ιδιωτική ή δημόσια, αλλά με τα πρόσωπα και τους δασκάλους: αν έχουν όρεξη, αν έχουν κατάρτιση».

Απόφοιτη στη ΝΟΚΙΑ

Το επίπεδο των σπουδών της στο Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών, αλλά και το πρόγραμμα συνεργασίας που «τρέχει» με τη ΝΟΚΙΑ, είχε ως αποτέλεσμα την άμεση επαγγελματική αποκατάσταση της Σοφίας Γκουργκούνια.

Χθες, στην τελετή ορκωμοσίας της Πολυτεχνικής Σχολής, στο αμφιθέατρο Χωροταξίας, παρέλαβε έναν ακόμη τίτλο από το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, το μεταπτυχιακό της με άριστα 10. «Θα συνεχίσω τη δουλειά μου στα γραφεία της ΝΟΚΙΑ στην Αθήνα. Το τμήμα με βοήθησε πολύ. Η σχολή είναι εξαιρετική, οι καθηγητές δίπλα στους φοιτητές και έχουμε διαρκή ενημέρωση για τις θέσεις εργασίας που ανοίγουν», είπε η ίδια.

Η Σοφία Γκουργκούνια μεταπτυχιακή απόφοιτη, πλέον ήδη εργάζεται στη ΝΟΚΙΑ

Ατόφιο δεκάρι για οικογενειάρχη

Ένα ατόφιο δεκάρι ως απόφοιτος του μεταπτυχιακού του Τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών πήρε ένας οικογενειάρχης και επαγγελματίας. Πρόκειται για τον Χρόνη Βελέντζα, που παρά τις οικογενειακές και επαγγελματικές του υποχρεώσεις, κατάφερε να τα συνδυάσει όλα και να προσθέσει χθες έναν ακόμη τίτλο σπουδών στο βιογραφικό του. Είναι παντρεμένος και πατέρας δύο παιδιών ηλικίας 6 και 12 ετών ενώ εργάζεται στην Επιτροπή Ερευνών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

Ο Χρόνης Βελέντζας, αν και οικογενειάρχης και εργαζόμενος πήρε ατόφιο δεκάρι στο μεταπτυχιακό του

Πήρε πτυχίο και… κράνος

Δεν χρειάστηκε ούτε μέρα παραπάνω. Ο Παναγιώτης Μόσχοβος, αποφοίτησε από το Τμήμα Πολιτικών Μηχανικών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, ακριβώς στα 4 χρόνια και 10 μήνες σπουδών και προχθές παρέλαβε το πτυχίο του αλλά και το προστατευτικό κράνος των πολιτικών μηχανικών.

Ο Παναγιώτης Μόσχοβος αποφοίτησε με βαθμό 8,31 άριστα από το τμήμα του, και είναι έτοιμος να ξεκινήσει τη δική του λαμπρή πορεία.

Τα φτερά του για νέες επιτυχίες ανοίγει ο απόφοιτος του Τμήματος Πολιτικών Μηχανικών Παναγιώτης Μόσχοβος, (δεξιά)

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου