ΤΟΠΙΚΑ

Πρωτιά από την Παλαιστίνη

πρωτιά-από-την-παλαιστίνη-387548

Διάβασε τον όρκο και βραβεύτηκε ως αριστούχα απόφοιτη

Ηρθε από την Παλαιστίνη στην Ελλάδα και στον Βόλο πριν από έξι περίπου χρόνια. Με υποτροφία σπούδασε στο Τμήμα Αρχιτεκτονικής της Πολυτεχνικής Σχολής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και χθες αποφοίτησε ως αριστούχα από το πρόγραμμα μεταπτυχιακών σπουδών «Μεταβιομηχανικός σχεδιασμός».

Ρεπορτάζ: ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Ο λόγος για την Παλαιστίνια Γιάρα Μούσα, την οποία χειροκρότησαν από τα έδρανα του αμφιθεάτρου του Τμήματος Χωροταξίας οι γονείς και τα αδέρφια της, που ήρθαν από την Παλαιστίνη για να την καμαρώσουν να φορά την τήβεννο.

Η Γιάρα Μούσα, με την ολοκλήρωση των σπουδών της στο Τμήμα Αρχιτεκτονικής συνέχισε στο καινούριο μεταπτυχιακό πρόγραμμα του τμήματος. Ήταν μάλιστα η πρώτη που εγγράφτηκε και αποφοίτησε χθες ως αριστούχος με βαθμό 9,46.

Τη φοιτήτρια βράβευσε για την πρωτιά της στο πρόγραμμα ο Κοσμήτορας της Πολυτεχνικής Σχολής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, Αθανάσιος Λουκάς κι ήταν εκείνη που διάβασε τον όρκο.

«Όταν ήρθα στην Ελλάδα, στην αρχή ήταν δύσκολα επειδή δεν γνώριζα τη γλώσσα. Αλλά το ότι ήμουν ξένη δεν ήταν πρόβλημα για μένα. Οι καθηγητές είναι πολύ καλοί και άνοιξαν την αγκαλιά τους σε μένα», ανέφερε μιλώντας στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ για την εμπειρία της στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας.

Η ίδια ανέφερε ότι το μεταπτυχιακό πρόγραμμα είναι πολύ ενδιαφέρον και αφορά στη λήψη μέτρων με επίκεντρο τον άνθρωπο σε επίπεδο μεταβιομηχανικού σχεδιασμού.

Όπως επεσήμανε, επόμενος στόχος της είναι να κάνει διδακτορικό. Παράλληλα όμως εργάζεται σε ΜΚΟ στη Θεσσαλονίκη και «δουλεύει» με παιδιά πρόσφυγες. «Τους μαθαίνω στο πλαίσιο προγράμματος πράγματα που έμαθα ως φοιτήτρια στο πανεπιστήμιο και είναι πραγματικά πολύ όμορφο», πρόσθεσε.

Ενας ηθοποιός… πολιτικός μηχανικός

Η μεγάλη του αγάπη είναι το θέατρο. Το σανίδι όμως δεν τον απέτρεψε από το να τελειώσει τις σπουδές του στο Τμήμα Πολιτικών Μηχανικών και μάλιστα ως αριστούχος απόφοιτος με βαθμό 8,50. Ο Κωνσταντίνος Δράκος – Μυρσιλόπουλος βραβεύτηκε χθες για την πρωτιά του στο τμήμα και χειροκροτήθηκε για μία ακόμη φορά όταν διάβασε τον όρκο, με την ολοκλήρωση των σπουδών του.

Ο ίδιος έχει κερδίσει το χειροκρότημα κι άλλες φορές. «Ασχολούμαι από το σχολείο ακόμη με το θέατρο κι είναι αυτό που θέλω να κάνω περισσότερο. Σίγουρα δεν συνδυάζονται το να είσαι πολιτικός μηχανικός και παράλληλα ηθοποιός. Θα εργαστώ λοιπόν ως πολιτικός μηχανικός για να κερδίζω τα προς το ζην και θα συνεχίσω να κάνω ως χόμπι θέατρο. Είναι δύσκολα τα πράγματα. Και οι δύο χώροι περνούν μεγάλη κρίση», είπε.

Ο Κωνσταντίνος Δράκος – Μυρσιλόπουλος συμμετέχει τα τέσσερα τελευταία χρόνια στο θεατρικό εργαστήρι του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, ενώ συμμετέχει σε δύο ερασιτεχνικές και μία επαγγελματική ομάδα θεάτρου.

Πρωτιά στους αρχιτέκτονες

Με τον βαθμό 9,03 ο Παναγιώτης Τσιφτσόγλου αποφοίτησε χθες ως αριστούχος από την Πολυτεχνική Σχολή του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, βραβεύτηκε για την υψηλή βαθμολογική του επίδοση και ανάγνωσε τον όρκο.

«Τα μαθήματα ήταν δύσκολα, αλλά για το τμήμα μας αυτό που χρειάζεται για να πετύχεις είναι μεράκι, σκληρή δουλειά και πολλές ώρες σχεδίου. Μας ξεχωρίζει ότι κάνουμε κάτι που το αγαπάμε και το κάνουμε με μεράκι», είπε. Επόμενος στόχος του ένα μεταπτυχιακό.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου