ΤΟΠΙΚΑ

Επίθεση στον πρωθυπουργό εξαπολύει το Εργατικό Κέντρο Βόλου

επίθεση-στον-πρωθυπουργό-εξαπολύει-τ-390226

Σφοδρή επίθεση στον πρωθυπουργό Αλ. Τσίπρα με αφορμή τις δηλώσεις για την ανεργία εξαπολύει το ΕΚΒ. Σε ανακοίνωσή του το Εργατικό Κέντρο υπογραμμίζει πως «ο κ. Τσίπρας παραποιεί ξανά την αλήθεια για την ανεργία» και συνεχίζοντας τονίζει: «Με την πλειονότητα των νέων (κάτω των 35 χρόνων) να ζουν με τα χρήματα των γονιών τουςή ν’ αναζητούν την τύχη τους στο Εξωτερικό, με την πλήρη απασχόληση ν’ αποτελεί «όνειρο θερινής νυκτός» και με το νομικό εργασιακό πλαίσιο κομμένο και ραμμένο στα μέτρα των εργοδοτών, το να βγαίνει και να θριαμβολογεί ο κ. Τσίπρας ότι «αναστρέφεται ο δείκτης της ανεργίας», δεν οφείλεται μόνον στην …ανίατη πολιτική υπερμετρωπία του, αλλά και στο πρωτόγνωρο θεσμικό θράσος που τον διακρίνει κάθε φορά που παραποιεί την αλήθεια.

Τουλάχιστον, ας μην υποτιμά τη νοημοσύνη των νέων ο κ. Τσίπρας, όταν για άλλη μια φορά, με τα δυό του νέα δωράκια στους εργοδότες (κατάρτισηανέργων, επιδότησητων ασφαλιστικών εισφορών για τους εργοδότες, για την μετατροπή τωνεργαζόμενων με μπλοκάκι σε μισθωτούς), τους καθιστά εργασιακούς είλωτες.

Αν ήθελε όντως να πείσει ο κ. πρωθυπουργός, δεν είχε παρά να επαναφέρει το πρότερο θεσμικό πλαίσιο προστασίας της απασχόλησης. Κάτι τέτοιο, όμως, απαιτούσε πολιτικά κότσια, που ο κ. Τσίπρας απέδειξε ξανά πως …δεν είχε».

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου