Πρώτο μπάνιο του «ΙΠΠΟΚΑΜΠΟΥ»

Τελευταία ενημέρωση: 2017-07-17, 18:53:50
Πρώτο μπάνιο του «ΙΠΠΟΚΑΜΠΟΥ»

Το πρωί του Σαββάτου 15 Ιουλίου, όπως συνηθίζεται τα τρία τελευταία καλοκαίρια, μέλη του Σωματείου Κινητικά Αναπήρων Μαγνησίας «ΙΠΠΟΚΑΜΠΟΣ» απόλαυσαν το μπάνιο τους, στην παραλία του Αναύρου, όπου έχει τοποθετηθεί το σύστημα Sea trac, έπειτα από συνεργασία με την Κοινωφελή Επιχείρηση του Δ. Βόλου ΚΕΚΠΑ-ΔΙΕΚ, η οποία ανέλαβε και την μετακίνησή τους, διαθέτοντας το ειδικά διαμορφωμένο αυτοκίνητο.

Το σύστημα Sea trac αποτελεί μια πρωτοποριακή διάταξη που δίνει την δυνατότητα σε άτομα με αναπηρία και ηλικιωμένους, να εισέρχονται χωρίς καμιά βοήθεια και χωρίς να καταστρέφουν τον εξοπλισμό τους στην θάλασσα.
Η πρόσβαση των ατόμων με αναπηρία στη θάλασσα, πρέπει να αποτελεί πλέον ένα από τα βασικά σημεία σχεδιασμού στην διαμόρφωση, κάθε οργανωμένης παραλίας.

Τα καλοκαιρινά μπάνια προσφέρουν σε όλους χαρά, ψυχαγωγία αλλά και τον καλύτερο τρόπο εκγύμνασης.

 Ιδιαίτερα για τα άτομα με κινητική αναπηρία είναι ο ιδανικότερος τρόπος εκγύμνασης (η ευεργετική δράση του νερού βοηθά σε μεγάλο βαθμό), εφόσον όμως δεν επιβαρύνεται με τις δυσκολίες προσβασιμότητάς τους στις παραλίες.

Ήδη, όπου υπάρχουν οι ειδικοί διάδρομοι, ο ανάλογος εξοπλισμός αλλά κυρίως το μηχανοκίνητο Seatrac (μια σπουδαία και καταχωρημένη πατέντα από την ερευνητική ομάδα του Εργαστηρίου Τεχνικής Μηχανικής του Τμήματος Μηχανολόγων και Αεροναυπηγών του Πανεπιστημίου Πατρών), τα αποτελέσματα είναι θετικά.

Όλο και περισσότεροι άνθρωποι με αναπηρίες (σε όλες τις ηλικίες), μπορούν να απολαμβάνουν το μπάνιο τους.

Γι΄ αυτό και είναι απαραίτητο να συνεχιστούν οι προσπάθειες τοποθέτησης (κι ανάλογα η συντήρησή τους), σε όλες τις οργανωμένες παραλίες, όχι από φιλανθρωπία αλλά γιατί αποτελεί δικαίωμα όλων των ατόμων που ανήκουν σε μια πολιτισμένη χώρα.

Αποτελεί πάγιο αίτημα του αναπηρικού κινήματος να γίνουν οι παραλίες προσβάσιμες για τα άτομα με αναπηρία, καθώς η θάλασσα είναι κοινό αγαθό.  

Το Δ.Σ. του "ΙΠΠΟΚΑΜΠΟΥ" θα ήθελε να ευχαριστήσει και δημόσια την Κοινωφελή Επιχείρηση του Δ. Βόλου ΚΕΚΠΑ-ΔΙΕΚ, η οποία για τρίτη συνεχόμενη χρονιά φρόντισε για την έγκυρη τοποθέτηση του πρωτοποριακού συστήματος sea trac, και όλων των απαραίτητων διευκολύνσεων, καθώς επίσης να την ευχαριστήσει και για την διάθεση του ειδικά διαμορφωμένου λεωφορείου, για την μετακίνηση των μελών του "ΙΠΠΟΚΑΜΠΟΥ". Επίσης ένα μεγάλο ευχαριστώ και στην Λέσχη Ειδικών Δυνάμεων Μαγνησίας, η οποία από πέρσι, φροντίζει για την ασφαλή κολύμβηση των μελών μας. Η Λέσχη Ειδικών Δυνάμεων Μαγνησίας, από το 2014, αποτελεί πολύτιμο συμπαραστάτη και αρωγό των δράσεων του Σωματείου.

Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
6
+
2
=