ΤΟΠΙΚΑ

Κλαδική απεργία την ερχόμενη Πέμπτη στους ξενοδοχοϋπαλλήλους

κλαδική-απεργία-την-ερχόμενη-πέμπτη-σ-391611

Κλαδική απεργία στον τομέα των ξενοδοχοϋπαλλήλων την ερχόμενη Πέμπτη 20 Ιουλίου. Σε τοπικό επίπεδο, η επιτροπή των εργαζομένων στον επισιτισμό, με αφορμή την κινητοποίηση καλεί τους ελεγκτικούς μηχανισμούς να εντατικοποιήσουν τους ελέγχους στους χώρους δουλειάς, προκειμένου να σταματήσει η εργοδοτική αυθαιρεσία.

Τα βασικά αιτήματα της απεργιακής κινητοποίησης είναι κλαδικές συμβάσεις στο ύψος των αναγκών που έχουν διαμορφώσει τα σημερινά δεδομένα, μέτρα υγιεινής και ασφάλειας στους χώρους δουλειάς και φυσικά ασφαλιστικά δικαιώματα.

Η Διοίκηση του Σωματείου Ξενοδοχοϋπαλλήλων Ν. Μαγνησίας καλεί όλους τους συναδέλφους να πάρουν μαζικά μέρος στην 24ωρη απεργία, ενώ σε ανακοίνωσή της τονίζει:« Παλεύουμε ενάντια στην απορρύθμιση και τη χειραγώγηση των εργασιακών σχέσεων, στις μισθολογικές ανισότητες, τη γενικευμένη ανασφάλεια από την επιβολή ενός νέου εργασιακού μοντέλου χαμηλού εργασιακού κόστους, τη συρρίκνωση των εργασιακών και ασφαλιστικών μας δικαιωμάτων.

Οι μέχρι τώρα υποσχέσεις και δεσμεύσεις της κυβέρνησης δεν τηρήθηκαν. Αντ’ αυτού, η κυβέρνηση όχι μόνο “κλείνει” προκλητικά τα “μάτια”, στις αλλεπάλληλες παρεμβάσεις μας για αποκατάσταση των εργασιακών μας δικαιωμάτων, αλλά και ενθαρρύνει τους μεγαλοξενοδόχους να επιβάλουν στον κλάδο τον χειρότερο εργασιακό Μεσαίωνα.

Έτσι, έμειναν στα λόγια η αποκατάσταση του κατώτατου μισθού στα 751€, η υποχρεωτική εφαρμογή και επέκταση των κλαδικών συμβάσεων».

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με τους ξενοδοχοϋπαλλήλους συνεχίζεται «η αρπαγή των εισφορών, των αποθεματικών και της περιουσίας του Ταμείου Πρόνοιας Ξενοδοχοϋπαλλήλων, με αυθαίρετο νέο κούρεμα στο εφάπαξ το οποίο μειώθηκε σε σχέση με τη σημερινή αξία των εισφορών των ασφαλισμένων, αλλά και με παράλληλη κατάργηση της 20ετίας.

Ο κλάδος επίσης αντιδρά στην εξαίρεση των ειδικοτήτων του κλάδου από την ασφαλιστική κλάση των Β.Α.Ε. αλλά και την κατάργηση της συμβολής των Βαρέων στον συνταξιοδοτικό μισθό, και καταγγέλλεται πως ειδικώς στην περιοχή της Μαγνησίας -που είναι ιδιαιτέρως τουριστική όλο τον χρόνο- οι συνθήκες εργασίας κάθε άλλο παρά ανθρώπινες είναι.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου