ΤΟΠΙΚΑ

Κλειστή χθες η εμπορική αγορά του Βόλου και της Νέας Ιωνίας

κλειστή-χθες-η-εμπορική-αγορά-του-βόλο-391634

«Λουκέτο» χθες στην εμπορική αγορά του Βόλου και της Νέας Ιωνίας σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την απελευθέρωση των Κυριακών. Με εξαίρεση κάποια καταστήματα αθηναϊκών αλυσίδων, οι έμποροι δεν άνοιξαν τα καταστήματά τους, εκφράζοντας με αυτό τον τρόπο την αντίθεσή τους απέναντι στην προσπάθεια της κυβέρνησης για την κατάργηση της κυριακάτικης αργίας.

Η εμπορική αγορά του Βόλου έμεινε έτσι κλειστή τη χθεσινή Κυριακή, η οποία συμπεριλαμβανόταν στις οχτώ θεσμοθετημένες του χρόνου, στέλνοντας το μήνυμα ότι οι ημερομηνίες των Κυριακών, οι οποίες ανταποκρίνονται στις απαιτήσεις της τοπικής αγοράς και στην εξυπηρέτηση των καταναλωτών έχει αποδειχθεί ότι είναι συγκεκριμένες και όχι 32.

Στο μεταξύ, χθες στις 10 το πρωί, η Επιτροπή Αγώνα Εμποροϋπαλλήλων Μαγνησίας του ΠΑΜΕ, πραγματοποίησε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην Ιωλκού με Ερμού.

Οι εμποροϋπάλληλοι διένειμαν φυλλάδια στους πολίτες που κατέβηκαν στην αγορά, προτρέποντάς τους να πάρουν την υπόθεση της χθεσινής κλαδικής απεργίας στα χέρια τους.

Το μέλος της Γραμματείας Μαγνησίας του ΠΑΜΕ και μέλος του διοικητικού συμβουλίου του Συλλόγου Εμποροϋπαλλήλων Βόλου Παναγιώτης Τσιτσιρίκης, τόνισε ότι η επικρατούσα κατάσταση στον κλάδο του εμπορίου διέπεται από κάθε μορφής ευελιξία στα ωράρια, απλήρωτες υπερωρίες, συμβάσεις ορισμένου χρόνου.

«Σε όλα αυτά έρχεται τώρα να προστεθεί και η προσπάθεια της κυβέρνησης να καταργήσει την κυριακάτικη αργία. Μία τέτοια εξέλιξη θα έφερνε το πάνω-κάτω στη ζωή κάθε εργαζόμενου, όχι μόνο στο εμπόριο αλλά και σε άλλους κλάδους που συνδέονται με αυτό όπως οι κλάδοι των μεταφορών, των τραπεζοϋπαλλήλων».

Ο ίδιος είπε ότι ο αγώνας για τη μη κατάργηση της κυριακάτικης αργίας πρέπει να είναι προσωπική υπόθεση του κάθε εργαζόμενου. «Δεν μπορούμε να έχουμε εμπιστοσύνη σε κανένα νόμο, καμία κυβέρνηση ότι θα πάρει πίσω το μέτρο αυτό, το οποίο αποτελεί πάγιο αίτημα των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων στον κλάδο του εμπορίου», επισήμανε.

Κάλεσε λοιπόν κάθε εργαζόμενο να οργανωθεί με τους συναδέλφους του και να έρθουν κοντά στην επιτροπή αγώνα των εμποροϋπαλλήλων, ώστε να μην είναι μόνοι τη μέρα της απεργίας, και κατηγόρησε στη συνέχεια την πλειοψηφία του Συνδέσμου Εμποροϋπαλλήλων Βόλου ότι δεν έχει κάνει καμία συνέλευση τα τελευταία δύο χρόνια για να ενημερωθούν σχετικώς οι εργαζόμενοι και να αισθάνονται ότι έχουν δίπλα τους ένα δυνατό σωματείο.

Στη συγκέντρωση στο κέντρο της πόλης πήραν μέρος εργαζόμενοι από το Συνδικάτο Τύπου και Χάρτου και το Συνδικάτο Μετάλλου, καθαρίστριες, συνταξιούχοι του ΙΚΑ, ενώ παρών στην κινητοποίηση έδωσε και ο βουλευτής Μαγνησίας του ΚΚΕ Κώστας Στεργίου.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου