ΤΟΠΙΚΑ

Το νερό «τίναξε» στον αέρα το πανηγύρι στο Καλαμάκι

το-νερό-τίναξε-στον-αέρα-το-πανηγύρι-391730

Σταγόνα νερό δεν έτρεξε στο δίκτυο ύδρευσης στο Καλαμάκι τα τελευταία 24ωρα, τινάζοντας στον αέρα το πανηγύρι της Κοινότητας το Σάββατο το βράδυ με ανυπολόγιστες συνέπειες, καθώς λόγω της θερινής σεζόν ο όγκος του πληθυσμού έχει αυξηθεί ραγδαία, και αυτή τη στιγμή αριθμεί περίπου τα 1.000 άτομα, κατοίκους και επισκέπτες.

Η κοινότητα είναι αναστατωμένη και εξοργισμένη με το πρόβλημα της ύδρευσης. Εκατοντάδες κάτοικοι και επισκέπτες δεν μπορούν να εξυπηρετήσουν τις βασικές τους ανάγκες. Τα καταστήματα της περιοχής αναγκάζονταν το σαββατοκύριακο να διώχνουν τον κόσμο. Το Σάββατο το βράδυ υπήρχαν εκατοντάδες άτομα στο πανηγύρι και η κατάσταση ήταν τραγική.

Το πρόβλημα με την ύδρευση υπάρχει εδώ και αρκετό καιρό στο Πρόπαν. Ωστόσο, στις μέρες του καλοκαιριού που διανύουμε, είναι περισσότερο έντονο και απελπίζει τόσο τους κατοίκους, που δεν μπορούν να εξυπηρετηθούν όσο και τους επαγγελματίες, που δεν καταφέρνουν να δουλέψουν.

Η βάνα, όπως αναφέρθηκε, ανοίγει κάθε πρωί στις 8 όμως μετά από δύο ώρες η δεξαμενή αδειάζει. Κάτοικοι και επαγγελματίες σπεύδουν να γεμίσουν ντεπόζιτα, αλλά τελικά το νερό δεν επαρκεί για το σύνολο τους.

Νερό έχουν μόνο κάποια σπίτια που είναι στα χαμηλότερα σημεία, όπως αναφέρθηκε, ενώ όλα τα υπόλοιπα μένουν χωρίς σταγόνα.

Το πρόβλημα διογκώθηκε το σαββατοκύριακο τινάζοντας στον αέρα και το πανηγύρι του χωριού. Η ύδρευση διακόπηκε επί δύο συνεχόμενα 24ωρα. Τα μαγαζιά αναγκάζονταν να διώχνουν τον κόσμο, καθώς δεν είχαν τη δυνατότητα να πλύνουν πιάτα.

Η κατάσταση είναι πραγματικά τραγική, αναφέρθηκε. Οι λατόμοι πλένονται στη θάλασσα για να απομακρύνουν από πάνω τους τη σκόνη.

Κάτοικοι και επαγγελματίες είναι άκρως εξοργισμένοι. Τον Νοέμβριο με τις πλημμύρες έβλεπαν το νερό να φεύγει στα ρέματα και να χάνεται και οι ίδιοι να μην έχουν νερό να κάνουν το μπάνιο τους. Μετά τις δέκα το βράδυ η δεξαμενή στέγνωνε.

Τα προβλήματα συνεχίζονται έως σήμερα. Όμως, αυτή τη στιγμή το Καλαμάκι έχει περισσότερους από 500 επισκέπτες. Οι κάτοικοι καταγγέλλουν τη δημοτική αρχή Νοτίου Πηλίου για πλήρη αδιαφορία. Επισημαίνουν ότι δεν έγινε καμία ενέργεια για να έρθει νερό στον οικισμό το σαββατοκύριακο.

Διαμαρτύρονται έντονα ότι όλο το προηγούμενο διάστημα δεν έγινα κανένα έργο για να ξεπεραστεί το πρόβλημα. Το δίκτυο είναι σπασμένο σε αρκετά σημεία του, λένε, με αποτέλεσμα το νερό να χάνεται και σήμερα εν μέσω θέρους να μην μπορούν να εξυπηρετηθούν ούτε οι ίδιοι ούτε και οι πολυαναμενόμενοι επισκέπτες τους.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου