ΤΟΠΙΚΑ

Ακραία καιρικά φαινόμενα σήμερα στη Μαγνησία και τη Θεσσαλία

ακραία-καιρικά-φαινόμενα-σήμερα-στη-μ-391770

Εφτασε χθες και στη Μαγνησία το κύμα κακοκαιρίας που εκδηλώνεται τα τελευταία 24ωρα στη χώρα με ισχυρές καταιγίδες, πτώση της θερμοκρασίας και ισχυρούς θυελλώδεις ανέμους.

Στον Δήμο Ρήγα Φεραίου από τις 6.20 το απόγευμα χθες και για τουλάχιστον δύο ώρες έβρεχε καταρρακτωδώς και επικρατούσαν ισχυροί άνεμοι, ενώ την περιοχή «τύφλωνε» πυκνή ομίχλη.

Τα καιρικά φαινόμενα είχαν μεγαλύτερη ένταση στο Κεραμίδι, όπου ωστόσο δεν είχαν παρουσιαστεί ιδιαίτερα προβλήματα.

Η Πολιτική Προστασία του Δήμου Ρήγα Φεραίου ωστόσο, όπως είπε ο εντεταλμένος σύμβουλος Δημήτρης Παλλικάρης, προχώρησε άμεσα στην ενημέρωση για λήψη μέτρων πρόληψης.

Ειδικότερα, η Πολιτική Προστασία ζήτησε από τους οδηγούς να μην παρκάρουν τα οχήματά τους κοντά σε ρέματα, κάλεσε τους πολίτες να μην κολυμπούν στο Καμάρι και τον Αϊ Γιάννη, και ενημέρωσε για την απαγόρευση απόπλου των σκαφών.

Βροχοπτώσεις σημειώθηκαν και στον Δήμο Ζαγοράς – Μουρεσίου κατά διαστήματα, δεν ήταν όμως μεγάλης έντασης, ενώ από τις 8 το απόγευμα ο καιρός τα «μούσκεψε» και στον Βόλο.

Από το λιμάνι του Βόλου πραγματοποιήθηκαν κανονικά όλα τα δρομολόγια των πλοίων. Ωστόσο, λόγω των ισχυρών ανέμων που έφταναν σε ένταση τα έξι-εφτά μποφόρ με τάση ενίσχυσης, συνίστατο η μη πραγματοποίηση πλόων από μικρά σκάφη.

Η Μαγνησία και η Θεσσαλία αναμένεται σήμερα να είναι μεταξύ των περιοχών της χώρας που θα πληγούν περισσότερο από το «άγριο» πρόσωπο του καιρού, το οποίο αναμένεται να εκδηλωθεί σε όλη του τη διάσταση σήμερα Δευτέρα.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, το κύμα κακοκαιρίας αναμένεται να «χτυπήσει» ιδιαίτερα τους δήμους Ζαγοράς – Μουρεσίου και Ρήγα Φεραίου αλλά και τις Σποράδες.

Τα ακραία καιρικά φαινόμενα θα εκδηλωθούν επίσης σε περιοχές της Κεντρικής Μακεδονίας, της Χαλκιδικής, των νησιών του Βορείου Αιγαίου, καθώς και σε περιοχές της Δυτικής Στερεάς.

Εκτακτη συνεδρίαση

Το συντονιστικό τοπικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Σκοπέλου, η οποία επλήγη από καταστροφικές πλημμύρες το καλοκαίρι του 2015, συνεδρίασε χθες εκτάκτως για τα έντονα καιρικά φαινόμενα. Ο δήμαρχος Χρήστος Βασιλούδης κάλεσε όλες τις Υπηρεσίες σε επιχειρησιακή ετοιμότητα.

«Από τη δημοτική αρχή καλούνται οι δημότες και οι επισκέπτες να περιορίσουν τις μετακινήσεις τους, ειδικά όταν τα φαινόμενα γίνουν έντονα, όπως και να μην τοποθετήσουν απορρίμματα στους κάδους και έξω από τα καταστήματα κατά τη διάρκεια της νύχτας. Επίσης να μην παρκάρουν τα οχήματα κατά μήκος του δρόμου από Άγιο Ρηγινάκη μέχρι το λιμάνι, καθώς και στην έξοδο των υδατορεμάτων».

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου