ΤΟΠΙΚΑ

Στη φυλακή υπάλληλος μπαρ για παραβίαση σφράγισης

στη-φυλακή-υπάλληλος-μπαρ-για-παραβία-395048

Ψυχρολουσία χθες στο Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Βόλου. Το δικαστήριο αποφάσισε να καταδικάσει με ποινή φυλάκισης οχτώ μηνών δύο νεαρούς προσωρινά υπεύθυνους γνωστού καφέ μπαρ εστιατορίου στη Σκιάθο, χωρίς μετατροπή της ποινής και χωρίς η έφεση να έχει αναστέλλουσα δύναμη.

Για το εν λόγω κατάστημα, η δημοτική αρχή Σκιάθου έχει εκδώσει απόφαση σφράγισης για διοικητικά θέματα. Ωστόσο, η απόφαση αυτή έχει παραβιαστεί και μάλιστα επανειλημμένα το τελευταίο διάστημα, τουλάχιστον τέσσερις φορές.

Προχθές Τετάρτη, αστυνομικός του Αστυνομικού Τμήματος Σκιάθου συνέλαβε 23χρονο κάτοικο Κομοτηνής, καθώς σε έλεγχο διαπιστώθηκε ότι ως προσωρινά υπεύθυνος του καταστήματος είχε παραβιάσει την απόφαση σφράγισης.

Ο 23χρονος οδηγήθηκε χθες στο Αυτόφωρο και ισχυρίστηκε ότι βρισκόταν στον χώρο όχι για τη λειτουργία του μπαρ αλλά για εργασίες προκειμένου αυτό να ξεκινήσει να δουλεύει σύννομα.

Ο ίδιος υποστήριξε ότι στον έλεγχο δεν βρισκόταν κανένας πελάτης. Ωστόσο, το δικαστήριο δεν πείστηκε από τις εξηγήσεις που έδωσε ο 23χρονος. Ο αστυνομικός, που εξετάστηκε ως μάρτυρας, κατέθεσε ότι το μαγαζί λειτουργούσε κανονικά και ότι στο μπαρ υπήρχαν ποτά και κόσμος.

Στο Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείου Βόλου δικάστηκε και ένας 25χρονος υπήκοος Καζακστάν, με την κατηγορία της παραβίασης απόφασης σφράγισης του ίδιου καταστήματος ως προσωρινά υπεύθυνος αυτού.

Ο 25χρονος εκπροσωπήθηκε στο δικαστήριο διά πληρεξουσίου δικηγόρου. Το Αυτόφωρο τον έκρινε επίσης ένοχο, ενώ αθώωσε τους συγκατηγορούμενούς του, τέσσερις νομικούς εκπροσώπους της εταιρείας, καθώς κατά την ακροαματική διαδικασία αποδείχτηκε ότι το καταστατικό της επιχείρησης έχει αλλάξει και στο επίδικο χρονικό διάστημα ως νόμιμος εκπρόσωπος εμφανίζεται άλλο άτομο.

Μετά το πέρας του δικαστηρίου, εκδόθηκε απόφαση φυλάκισης του 23χρονου στις φυλακές Κασσαβέτειας. Για τον 25χρονο που δεν ήταν παρών στο δικαστήριο, δόθηκε εντολή να εκτελεστεί άμεσα η απόφαση φυλάκισής του.

Το δικαστήριο προειδοποίησε προς κάθε κατεύθυνση ότι αν επαναληφθεί παραβίαση της απόφασης σφράγισης, τότε θα ασκηθεί ποινική δίωξη κατά του νόμιμου εκπροσώπου.

Οι δύο προσωρινά υπεύθυνοι καταδικάστηκαν για την παράβαση του άρθρου 56 του Ν. 4249/14. Σύμφωνα με αυτό, όποιος το χρονικό διάστημα, κατά το οποίο ισχύει η σφράγιση επιχείρησης που επιβλήθηκε με απόφαση αρμόδιας αρχής λειτουργεί ή συντελεί στη λειτουργία της παρέχοντας υπηρεσία ή συνδρομή με οποιαδήποτε ιδιότητα ή σχέση εργασίας, τιμωρείται με φυλάκιση τουλάχιστον τριών (3) μηνών.

Η ποινή δεν μετατρέπεται, ούτε αναστέλλεται και η έφεση σε κάθε περίπτωση δεν έχει ανασταλτικό αποτέλεσμα. Όποιος παραβιάζει με οποιονδήποτε τρόπο σφραγίδα που έχει θέσει η αρχή για παράβαση της εν γένει φορολογικής νομοθεσίας τιμωρείται με την ποινή του άρθρου 178 ΠΚ.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου