ΤΟΠΙΚΑ

Δ. Κολυνδρίνη: «Τα νερά εντός και εκτός Παγασητικού είναι κατάλληλα για κολύμβηση»

δ-κολυνδρίνη-τα-νερά-εντός-και-εκτός-396035

Αποστομωτική απάντηση έλαβε χθες το ΠΑΚΟΕ (Πανελλήνιο Κέντρο Οικολογικών Ερευνών) από την αντιπεριφερειάρχη Μαγνησίας Δ. Κολυνδρίνη για την ποιότητα των νερών κολύμβησης, ενώ ο Δήμος Αλμυρού εξετάζει το ενδεχόμενο να προσφύγει νομικά εναντίον της οργάνωσης για δυσφήμιση.

«Τα νερά στις ακτές κολύμβησης της Μαγνησίας εντός και εκτός Παγασητικού είναι πεντακάθαρα και απολύτως κατάλληλα για τους λουόμενους», διαβεβαίωσε χθες μιλώντας στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ η κ. Κολυνδρίνη, απαντώντας έτσι στους ισχυρισμούς του ΠΑΚΟΕ ότι εντόπισε επιβαρυμένο μικροβιακό φορτίο σε επτά από τις 8 ακτές, από τις οποίες αποφάσισε να λάβει δείγματα για δικούς του ελέγχους.

Η αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας κάλεσε τους πολίτες να κλείσουν τα αυτιά τους σε όσα υποστηρίζει το ΠΑΚΟΕ λέγοντας χαρακτηριστικά: «Δεν είναι δυνατόν να δίνεται βάρος στα όσα υποστηρίζονται από εξωθεσμικά κέντρα που διενεργούν ελέγχους δίχως να έχουν καμία πιστοποίηση. Οι πολίτες πρέπει να έχουν εμπιστοσύνη στους πιστοποιημένους δημόσιους οργανισμούς και τις υπηρεσίες που μέχρι σήμερα έχουν προβεί σε δεκάδες ελέγχους, πιστοποιώντας πως τα νερά κολύμβησης στην περιοχή μας είναι όχι απλά κατάλληλα αλλά αρίστης ποιότητας», πρόσθεσε η κ. Κολυνδρίνη.

Υπενθυμίζεται πως και πέρυσι την ίδια εποχή το ΠΑΚΟΕ είχε προβεί στη δημοσιοποίηση αντίστοιχων στοιχείων για συγκεκριμένη παραλία του Πηλίου, με αποτέλεσμα ο Δήμος Νοτίου Πηλίου να στραφεί νομικά εναντίον του Κέντρου για συκοφαντική δυσφήμιση εν μέσω τουριστικής περιόδου.

Δυσφορία στο Δ. Αλμυρού

Η δημοσιοποίηση στοιχείων από το ΠΑΚΟΕ που περιλαμβάνουν και την παραλία του Αλμυρού στις ακατάλληλες για κολύμβηση ακτές, έχει προκαλέσει έντονη δυσφορία στον Δήμο Αλμυρού. Χθες ο δήμαρχος Δημ. Εσερίδης που ρωτήθηκε σχετικά από τον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ, έσπευσε να επισημάνει πως η γαλάζια σημαία που διαθέτει η συγκεκριμένη παραλία αποτελεί την καλύτερη απάντηση στο ΠΑΚΟΕ. Δεν απέκλεισε ωστόσο το ενδεχόμενο ο δήμος να κινηθεί νομικά, καθώς όπως τόνισε «τέτοιες ανακοινώσεις προκαλούν ανησυχία στους πολίτες αφενός και αφετέρου δημιουργούν λανθασμένες εντυπώσεις και πλήττουν τον τουρισμό της περιοχής.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου