ΤΟΠΙΚΑ

Αντιπυρική ζώνη για την προστασία κατοικιών κάτω από τον λόφο της Γορίτσας

αντιπυρική-ζώνη-για-την-προστασία-κατ-396049

Ζούνε με τον φόβο ότι ανά πάσα στιγμή μπορεί να δούνε τις περιουσίες τους να γίνονται στάχτη. Τα σπίτια της οδού Πευκών στη συνοικία της Νέας Δημητριάδας, εφάπτονται σχεδόν στον λόφο της Γορίτσας.

Τα κλαδιά των πεύκων κυριολεκτικά ακουμπούνε στις στέγες τους, όμως αυτός ο «πνεύμονας πρασίνου» ανά πάσα στιγμή μπορεί να μετατραπεί σε εφιάλτη για την περιοχή.

Οι κάτοικοι κατά καιρούς έχουν απευθυνθεί τόσο προς το Δασαρχείο όσο και προς την Πυροσβεστική Υπηρεσία προκειμένου να γίνει παρέμβαση ώστε να δημιουργηθεί μία αντιπυρική ζώνη, που θα διασφαλίζει τουλάχιστον ότι σε περίπτωση πυρκαγιάς δεν θα τυλιχθούν στις φλόγες τα σπίτια και το πευκοδάσος.

Οι παραπάνω υπηρεσίες αναγνωρίζουν μεν τον πρόβλημα αδυνατούν δε, όπως υποστηρίζουν, να δώσουν λύση, προβάλλοντας μία σειρά από επιχειρήματα.

Οι περίοικοι έχοντας συγκεντρώσει υπογραφές, αποφάσισαν να απευθυνθούν στον Δήμο Βόλου.

Ο αντιδήμαρχος Πρασίνου Απ. Μαλαματίνης, αφού επισκέφτηκε την περιοχή δεσμεύτηκε πως μέσα στο επόμενο δεκαήμερο, ο δήμος θα αναλάβει αφενός τη δημιουργία αντιπυρικής ζώνης στην περιοχή, και αφετέρου τον καθαρισμό, το κλάδεμα και την αποψίλωση των πεύκων, όπου κριθεί απαραίτητο ώστε να αποφευχθεί ο κίνδυνος πυρκαγιάς.

ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου