ΤΟΠΙΚΑ

Πρόστιμο 200 ευρώ στις επιχειρήσεις που δεν τοποθέτησαν λιποσυλλέκτες

πρόστιμο-200-ευρώ-στις-επιχειρήσεις-που-396285

Διορία μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου στις παραγωγικές επιχειρήσεις του Βόλου να τοποθετήσουν σύστημα λιποσυλλεκτών δίνει η ΔΕΥΑΜΒ. Μετά την παρέλευση της συγκεκριμένης προθεσμίας, σε όσες επιχειρήσεις δεν ανταποκριθούν θα γίνεται διακοπή σύνδεσης με το σύστημα αποχέτευσης και ομβρίων.

Μέχρι στιγμής, από τις αυτοψίες που έγιναν διαπιστώθηκε πως ελάχιστες επιχειρήσεις -μόνο το 10%- έχουν ανταποκριθεί στην υποχρέωσή τους να εγκαταστήσουν το σύστημα λιποσυλλεκτών, για αυτό και η ΔΕΥΑΜΒ αποφάσισε να «σφίξει τα λουριά». Στις υπόλοιπες θα επιβληθεί πρόστιμο 200 ευρώ στην κάθε μία.

«Με το πέρας της προθεσμίας στις 30 Σεπτεμβρίου, όταν διαπιστώνεται μη συμμόρφωση στα ανωτέρω, θα ακολουθούνται οι διαδικασίες διακοπής της σύνδεσης με το δίκτυο αποχέτευσης ακαθάρτων της ΔΕΥΑΜΒ», επισημαίνεται σε ανακοίνωση προειδοποιητικού χαρακτήρα που εξέδωσε χθες η επιχείρηση.

Σύμφωνα με τον κανονισμό, προβλέπεται ότι «όλοι οι χώροι εστίασης και τα εργαστήρια τροφίμων – ζαχαροπλαστικής να διαθέτουν με δική τους δαπάνη “κεντρικό λιποσυλλέκτη” δίπλα στον μηχανοσίφωνα. Εφόσον η εγκατάσταση “κεντρικού λιποσυλλέκτη” δεν είναι δυνατή (π.χ. παλαιές κατασκευές), τότε θα τοποθετούνται λιποσυλλέκτες στις επί μέρους εγκαταστάσεις πλύσης. Οι λιποσυλλέκτες θα είναι επαγγελματικού τύπου και όχι ένας απλός οικιακός σίφωνας».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου