ΤΟΠΙΚΑ

Επέστρεψαν οι… ρυπαντές των θαλασσών μας

επέστρεψαν-οι-ρυπαντές-των-θαλασσών-397316

Πιστό στο καλοκαιρινό του ραντεβού κάθε χρόνο τέτοια εποχή το Πανελλήνιο Κέντρο Οικολογικών Ερευνών (ΠΑΚΟΕ), επέστρεψε χθες με πανομοιότυπη, όπως το περυσινό καλοκαίρι, ανακοίνωση για να ισχυριστεί πως τα νερά σε διάφορες αστικές παραλίες του Βόλου και της Μαγνησίας είναι ακατάλληλα για κολύμβηση.

Όπως είναι γνωστό, κατά του ΠΑΚΟΕ εκκρεμούν προσφυγές και μηνύσεις από δημάρχους της Μαγνησίας αλλά και από την υπόλοιπη επικράτεια για την περυσινή κατασυκοφάντηση γνωστών τουριστικών περιοχών, καθώς όσα υποστήριζε διαψεύστηκαν από τους επίσημους ελέγχους που έκαναν οι πιστοποιημένοι φορείς.

Χθες, για μία ακόμη χρονιά, ελαφρά την καρδία για τη δυσφήμιση που προκαλεί στον τουρισμό, δημοσιοποίησε πίνακες με δικά του αποτελέσματα μετά από δείγματα που πήρε από ακτές και βρύσες από 18 παραλίες της Μαγνησίας και της Στερεάς Ελλάδας.

Σύμφωνα με τα όσα υποστηρίζει, οι έλεγχοι ξεκίνησαν τον Ιούνιο (δεν αναφέρονται συγκεκριμένες ημερομηνίες) και θα ολοκληρωθούν στα μέσα Ιουλίου (επίσης δεν καταγράφεται συγκεκριμένη περίοδο) από τα εργαστήρια που διαθέτει το Κέντρο.

Καθαρά τα νερά με τη «βούλα» της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας

Θα πρέπει να σημειωθεί πως, κόντρα στα όσα υποστηρίζει το ΠΑΚΟΕ, κατά την έναρξη της κολυμβητικής περιόδου έτους 2017, η Δ/νση Δημόσιας Υγείας των Π.Ε Μαγνησίας και Σποράδων πραγματοποίησε δειγματοληπτικούς ελέγχους θαλασσινού νερού από 87 σημεία δειγματοληψιών στις κολυμβητικές ακτές όλων των δήμων των Περιφερειακών Ενοτήτων Μαγνησίας και Σποράδων.

Σύμφωνα με τα αναλυτικά δεδομένα των διενεργηθέντων δειγματοληψιών και μικροβιολογικών δοκιμών, δεν διαπιστώθηκε καμία υπέρβαση των ορίων της οδηγίας 2006/7/ΕΚ σχετικά με τα όρια των νερών κολύμβησης για τα παράκτια και μεταβατικά ύδατα.

Με βάση τις ανωτέρω μετρήσεις μάλιστα, σε ανακοίνωση που είχε εκδοθεί στις 22 Ιουνίου, η ΠΕ Μαγνησίας και Σποράδων τόνιζε πως «επιτρέπεται η χρήση των θαλάσσιων νερών για κολύμβηση σε όλες τις ακτές κολύμβησης των Π.Ε Μαγνησίας και Σποράδων, διότι πληρούν τα πρότυπα της κείμενης νομοθεσίας για την ποιότητα των νερών κολύμβησης».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου