ΤΟΠΙΚΑ

ΕΚΒ: Δήλωση υποταγής η επιστολή Τσίπρα στο ΔΝΤ

εκβ-δήλωση-υποταγής-η-επιστολή-τσίπρα-397631

Με αφορμή την επιστολή που απέστειλε ο Πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας με τις δεσμεύσεις της Κυβέρνησης προς το ΔΝΤ, από τη Διοίκηση του εργατικού Κέντρου βόλου εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

«Δεν κρατήθηκε άλλο η Κυβέρνηση και μετά τα απολογητικά της φούμαρα, για την υπογραφή, τον περασμένο Μάϊο, του 4ου Μνημονίου με τους Δανειστές, επανήλθε, επιχειρώντας να κατευνάσει την …μήνι του ΔΝΤ για κάποια ανεκπλήρωτα, ακόμη, μέτρα σε βάρος των εργαζόμενων, των συνταξιούχων και της Ελληνικής Κοινωνίας!

Έτσι, με επιστολή του (δήλωση υποταγής) προς την Λαγκάρντ, ο κ. Τσίπρας διαβεβαίωσε ότι θα υλοποιήσει τις 21 δεσμεύσεις που ανέλαβε έναντι του Ταμείου, ώστε αυτό να συμμετάσχει στο ελληνικό πρόγραμμα!

Μεταξύ αυτών των δεσμεύσεων και η υιοθέτηση έως τον Σεπτέμβριο αλλαγών στον Συνδικαλιστικό Νόμο.

Γίνεται προφανές ότι ο βασικός στόχος της Κυβέρνησης – Δανειστών – Βιομήχανων, να χτυπηθεί καίρια το Συνδικαλιστικό Κίνημα και να του αφαιρεθούν σημαντικές θεσμικές πρωτοβουλίες, κάθε άλλο παρά έχει εγκαταλειφθεί.

Στην ίδια επιστολή φαίνεται και η κοινωνική αναλγησία του κ. Τσίπρα, αλλά και η απαξίωση της Δικαιοσύνης και του Συντάγματος, καθώς και προκειμένου να διασκεδαστούν οι ανησυχίες του Ταμείου, σημειώνεται πως «το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους, το Υπουργείο Δικαιοσύνης και ανεξάρτητοι νομικοί έχουν γνωμοδοτήσει πως οι περικοπές στις συντάξεις και η μείωση του αφορολογήτου είναι συνταγματικές»!

Δηλαδή, όχι μόνον δεν μετανοεί για την σφαγή των εργαζόμενων και των συνταξιούχων η Κυβέρνηση, αλλά και ρητώς διαβεβαιώνει ότι, καλυπτόμενη πίσω από άλλες, δήθεν ισχυρές νομικές γνωμοδοτήσεις, θα συνεχίσει να αγνοεί τις αποφάσεις των Ανωτάτων Δικαστηρίων, που έκριναν ως αντισυνταγματικές όλες τις Μνημονιακές περικοπές και τα χαράτσια.

Σε λίγες μέρες, στη ΔΕΘ, ο κ. Τσίπρας θα πάρει την ηχηρή απάντηση των εργαζομένων. Τόσο για τις ψεύτικες υποσχέσεις που τους έδωσε από το ίδιο βήμα προεκλογικά, όσο και για τα νέα μνημονιακά του τερατουργήματα».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου