ΤΟΠΙΚΑ

Απογειώνεται η κίνηση στο αεροδρόμιο Ν. Αγχιάλου

απογειώνεται-η-κίνηση-στο-αεροδρόμιο-398501

Την ικανοποίησή του για την ανοδική τάση που σημειώνεται στην κίνηση του αεροδρομίου της Νέας Αγχιάλου εξέφρασε ο αερολιμενάρχης Κώστας Ευσταθίου, ο οποίος έκανε λόγο για σταθερά αυξητική τάση και στη διάρκεια του Ιουνίου, που έκλεισε με άνοδο 30%.

Τα στοιχεία που καταγράφηκαν στη διάρκεια του προηγούμενου μήνα, έχουν επίσης θετικό πρόσημο και μεταφράζονται σε συνολικά σε 2.339 αφιχθέντες επιβάτες και 1.918 αναχωρήσεις, αντίστοιχα. Παράλληλα καταγράφηκαν 562 διερχόμενοι, οι οποίοι δεν αποβιβάστηκαν στο αεροδρόμιο της Νέας Αγχιάλου, και 39 πτήσεις.

Η εικόνα του Ιουνίου είναι ενθαρρυντική, όπως άλλωστε και η εικόνα του μήνα που προηγήθηκε, καταγράφοντας σταθερή αύξηση 30% στο σύνολο των αφιχθέντων, η οποία, σύμφωνα με την εκτίμηση του κ. Ευσταθίου θα συνεχιστεί και μέχρι το τέλος της σεζόν.

Στο μεταξύ, ξεκίνησαν την 1η Ιουλίου οι πτήσεις της αεροπορικής εταιρίας HOP από την Γενεύη, ενώ οι πτήσεις «TOUS AIRWAYS» από το Ισραήλ, που είχαν αρχικά προγραμματιστεί τον Ιούνιο, μετατέθηκαν εντός του Ιουλίου, όπως ανέφερε ο αερολιμενάρχης της Νέας Αγχιάλου.

Η θετική εικόνα που παρουσιάζει φέτος το αεροδρόμιο της Νέας Αγχιάλου, μετά από μια μακρά περίοδο που σημαδεύτηκε από αρνητικό πρόσημο, οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στις νέες αεροπορικές γραμμές που άνοιξαν από το Μόναχο και τις Βρυξέλλες. Σύμφωνα με την εκτίμηση του ίδιου, η αυξητική τάση στις αφίξεις από το εξωτερικό, αποδίδεται σε μεγάλο βαθμό στον «ΚΟΝΔΟΡΑ» και την απευθείας σύνδεση με Μόναχο, καθώς επίσης και στην απευθείας γραμμή που συνδέει το αεροδρόμιο της κεντρικής Ελλάδας με τις Βρυξέλλες, μέσω της αεροπορικής εταιρίας «ΤΟΥΙ ΒΡΥΞΕΛΛΩΝ».

Οι εθνικότητες των ξένων επιβατών είναι από διάφορες χώρες, όπως Ολλανδοί, Αυστριακοί, Άγγλοι, Γερμανοί, Βέλγοι, Γάλλοι κλπ. «Έχουμε συνεργασία με επτά αεροπορικές εταιρίες αλλά ο κόσμος αυξάνεται, λόγω του ότι υπάρχουν μεγαλύτερα σκάφη και μεγαλύτερες πληρότητες», όπως υπογραμμίζει ο αερολιμενάρχης κεντρικής Ελλάδος, δίνοντας την εικόνα που καταγράφεται και χαρακτηρίζεται ιδιαίτερα ενθαρρυντική για το μέλλον.

ΓΛ. ΥΔΡ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου