ΤΟΠΙΚΑ

Νέος μίνι καύσωνας από σήμερα στη Μαγνησία

νέος-μίνι-καύσωνας-από-σήμερα-στη-μαγν-398557

Ακρως θερινή διάθεση με εναλλαγή σκηνικού προς το τέλος της εβδομάδας χαρακτηρίζει το προφίλ του καιρού που θα επικρατήσει στη διάρκεια της εβδομάδας που διανύουμε, με το δεύτερο κύμα μίνι καύσωνα του φετινού καλοκαιριού, να κάνει από σήμερα αισθητή την παρουσία του.

Ο υδράργυρος αναμένεται να ακολουθήσει ανοδική πορεία, η οποία θα διαρκέσει έως και μεθαύριο Πέμπτη, αλλά «σε καμία περίπτωση δεν συγκρίνεται με το κύμα καύσωνα που προηγήθηκε» όπως αναφέρει στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο Νίκος Καντερές, πρώην διευθυντής πρόγνωσης της Εθνικής Μετεωρολογικής Εταιρίας, ο οποίος το χαρακτηρίζει «υποφερτό».

Ο υδράργυρος στις ηπειρωτικές περιοχές θα φτάσει τους 39, 40, ενδεχομένως και τους 41 βαθμούς Κελσίου αλλά στην περιοχή μας θα είναι πιο ήπια τα χαρακτηριστικά του θερμού κύματος.

Η μεταστροφή του καιρού θα γίνει αισθητή σταδιακά από την Παρασκευή, οπότε αναμένεται να σημειωθεί σταδιακή κάθοδος στις τιμές του υδραργύρου γύρω στους οχτώ βαθμούς, ενώ το Σαββατοκύριακο προς Δευτέρα, θα υπάρξει αλλαγή, που θα συνοδευτεί από πιθανότητα βροχών και καταιγίδων στη βόρεια και την κεντρική Ελλάδα, καθώς και άλλες περιοχές, συμπεριλαμβανομένης της Μαγνησίας, όπως υπογραμμίζει ο κ. Καντερές.

Αναλυτικότερα, ο καιρός στη Μαγνησία θα είναι σήμερα αίθριος, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 22 έως 40 βαθμούς και στον Βόλο, ειδικότερα, από 26 έως 38 βαθμούς κελσίου.

Αύριο θα διατηρηθούν τα ίδια χαρακτηριστικά του καιρού και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 22 έως 40 βαθμούς στη Μαγνησία και στον Βόλο από 26 έως 38 βαθμούς.

Μεθαύριο η θερμοκρασία στη Θεσσαλία θα κυμανθεί σε ανάλογα επίπεδα, ενώ από την Παρασκευή, όπως προαναφέρθηκε, αναμένονται λίγες συννεφιές στις ορεινές περιοχές, και πιθανόν θα βρέξει πρόσκαιρα, με τη θερμοκρασία να ακολουθεί καθοδική τροχιά.

Κλιματιζόμενες αίθουσες από τον δήμο Βόλου

Εν όψει των επικίνδυνων καιρικών φαινομένων (καύσωνα), με βάση την πρόγνωση της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας και προκειμένου να προστατευθούν οι συμπολίτες μας που στερούνται κλιματισμού στα καταλύματα τους, ο Δήμος Βόλου θα λειτουργεί από σήμερα Τρίτη, 11 Ιουλίου έως και το Σάββατο, 15 Ιουλίου 2017, τις εξής δομές:

  • Το ΚΑΠΗ «Θεόφιλος» στην πλατεία Ρήγα Φεραίου, Τρίτη, Τετάρτη, Πέμπτη και Παρασκευή, από τις 7 το πρωί μέχρι τις 8 το βράδυ και Σάββατο από τις 8 το πρωί μέχρι τις 8 το βράδυ.
  • Το Κοινωνικό Κέντρο Αγ. Αναργύρων (Αραχώβης 1 και Μπότσαρη) από Τετάρτη μέχρι και Σάββατο, από τις 9 το πρωί έως τις 9 το βράδυ
  • Το Κοινωνικό Κέντρο Νεάπολης (Φιλικής Εταιρείας και Σκουφά), επίσης από Τετάρτη μέχρι και Σάββατο, από τις 9 το πρωί έως τις 9 το βράδυ.
  • Στη Νέα Ιωνία το παλιό Δημαρχείο, από Τρίτη έως και Παρασκευή, από τις 7 το πρωί έως τις 8 το βράδυ και Σάββατο από τις 9 το πρωί μέχρι τις 8 το βράδυ.

Σε περίπτωση που το κύμα καύσωνα συνεχιστεί θα υπάρξει νεότερη ανακοίνωση για ενδεχόμενη παράταση των έκτακτων μέτρων.

ΓΛ. ΥΔΡ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου