ΤΟΠΙΚΑ

Παρελθόν η συνεργασία της ΕΒΟΛ με τα Lidl

παρελθόν-η-συνεργασία-της-εβολ-με-τα-lidl-399147

Παρελθόν θα πρέπει να θεωρείται η συνεργασία της τοπικής γαλακτοβιομηχανίας ΕΒΟΛ με την αλυσίδα σούπερ μάρκετ γερμανικών συμφερόντων LIDL.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η διοίκηση της ΕΒΟΛ αποφάσισε να σταματήσει τη συνεργασία, καθώς η γερμανική αλυσίδα αντιμετωπίζει με απαξίωση τα προϊόντα της τοπικής γαλακτοβιομηχανίας, τα οποία στα ράφια των σούπερ μάρκετ LIDL δεν κατέχουν περίοπτη θέση, παρά τη συνεχή αύξηση ζήτησης και κατανάλωσης από τους πελάτες.

Είναι δε χαρακτηριστικό ότι ενώ στην υπόλοιπη Ελλάδα στα ¾ της αγοράς των σούπερ μάρκετ, στα ράφια τοποθετούνται περίπου 40 κωδικοί προϊόντων της ΕΒΟΛ, στα LIDL δεν υπάρχουν περισσότεροι από 8 κωδικοί.

Η συμπεριφορά της γερμανικής αλυσίδας έχει προκαλέσει έντονες αντιδράσεις τόσο στον αγροτικό κόσμο της περιοχής όσο και στο καταναλωτικό κοινό, καθώς δεν είναι δυνατόν μία αλυσίδα ξένων συμφερόντων να δραστηριοποιείται στην τοπική κοινωνία αποκομίζοντας από αυτήν τεράστια κέρδη και την ίδια στιγμή να απαξιώνει τα προϊόντα της τοπικής γαλακτοβιομηχανίας.

Αύριο Τετάρτη, σύμφωνα με δημοσιογραφικές πηγές συγκαλείται έκτακτη συνέλευση στην ΕΒΟΛ στην οποία θα κληθούν να συμμετάσχουν και εκπρόσωποι των τοπικών φορέων, προκειμένου να καθοριστούν οι επόμενες κινήσεις ως «απάντηση» στην αλυσίδα των σούπερ μάρκετ LIDL.

Όλες οι πληροφορίες συγκλίνουν στο ότι θα πραγματοποιηθούν δυναμικές κινητοποιήσεις σε ένδειξη διαμαρτυρίας έξω από τα συγκεκριμένα σούπερ μάρκετ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου