ΤΟΠΙΚΑ

Θα έχαναν τη βάφτιση της εγγονής τους

θα-έχαναν-τη-βάφτιση-της-εγγονής-τους-400515

ΑΝΤΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΙΣΣΟ ΒΡΕΘΗΚΑΝ ΣΤΟ ΜΟΥΡΕΣΙ

Τη βάφτιση της εγγονής τους θα έχαναν οι παππούδες νεοφώτιστης, η οποία βαπτίστηκε προχθες με καθυστέρηση στην Αγία Μαρίνα Κισσού. Οι γονείς της μικρούλας, Έλληνες που μετανάστευσαν και ζουν στη Γερμανία, επέλεξαν μέσω διαδικτύου να κάνουν τη βάπτιση της κορούλας τους στη γραφική εκκλησία στον Κισσό, είχαν υπολογίσει όμως χωρίς τα… συνεργεία οδοποιίας, που άφησαν το χωριό δίχως είσοδο.

Ρεπορτάζ: ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Συγγενείς και φίλοι βρίσκονταν προχθες στην πανέμορφη εκκλησία του χωριού, έτοιμοι για να αρχίσει το μυστήριο της βάπτισης της μικρούλας. Έλειπαν όμως οι γονείς της μητέρας της νεοφώτιστης.

Το ζευγάρι των παππούδων, πηγαίνοντας για το χωριό με το αυτοκίνητό τους, αντί να κατευθυνθούν στον Κισσό βρέθηκαν στο Μούρεσι. Κι αυτό γιατί ο δρόμος προς Κισσό είναι κλειστός. Στη θέα του κλειστού δρόμου, άλλαξαν κατεύθυνση, με αποτέλεσμα να χαθούν και να βρεθούν στο Μούρεσι.

Η κόρη τους επικοινώνησε τηλεφωνικά μαζί τους για να τους εντοπίσει και να τους δώσει οδηγίες πώς θα φθάσουν στο χωριό. Οι ίδιοι δεν παρατήρησαν τον στενό παράδρομο πριν φθάσουν στο «Δέλτα», ο οποίος γράφει πάνω στα βράχια: «προς Κισσό».

Με οδηγίες μέσω τηλεφώνου και μετά από ταλαιπωρία, οι παππούδες κατάφεραν να φθάσουν στο χωριό και το μυστήριο ξεκίνησε με καθυστέρηση.

Το προχθεσινό περιστατικό ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι για τον ιερέα του χωριού, πατέρα Μιχαήλ Μιχάλαρο, που όπως καταγγέλλει, το τελευταίο δίμηνο ο Κισσός είναι συγκοινωνιακά αποκλεισμένος.

Πριν από δύο χρόνια είχε καταρρεύσει ολόκληρο τμήμα του δρόμου που οδηγεί στο πανέμορφο χωριό του Πηλίου και μέχρι σήμερα το πρόβλημα δεν έχει αποκατασταθεί.

«Στις 27 Απριλίου ήρθαν συνεργεία τα οποία άνοιξαν μια τρύπα και εξαφανίστηκαν, αφού πρώτα έκλεισαν τον δρόμο. Έκτοτε το χωριό δεν έχει είσοδο», ανέφερε ο πατέρας Μιχαήλ Μιχάλαρος.

Όπως περιγράφει ο ίδιος, επί δύο μήνες τα δρομολόγια του ΚΤΕΛ σταματούν στο «Δέλτα». Κάτοικοι και επισκέπτες αναγκάζονται να περπατήσουν δύο χιλιόμετρα από το σημείο αυτό έως και το χωριό. «Λεωφορεία του ΚΤΕΛ δεν φθάνουν στο χωριό. Τουριστικά λεωφορεία επίσης. Αν συμβεί κάτι έκτακτο, οχήματα έκτακτης ανάγκης δεν θα μπορέσουν να προσεγγίσουν στον Κισσό», λέει αγανακτισμένος ο ιερέας, καταγγέλλοντας ότι την Παρασκευή, γκρουπ από Αυστρία που ήταν να πάει στον Κισσό πήγε τελικώς στην Τσαγκαράδα, ενώ ένα ακόμη γκρουπ καθηγητών από τη Θεσσαλονίκη επίσης δεν βρέθηκε ποτέ στο χωριό.

Η μοναδική οδική πρόσβαση υφίσταται μέσω ενός στενού παράδρομου που χρησιμοποιούνταν μέχρι να ολοκληρωθεί ο δρόμος από Χάνια μέχρι Κισσό και ο οποίος θα έπρεπε να είχε κλείσει. Είναι στενός, απότομος, χωρίς σήμανση και επικίνδυνος για την αντίθετη κίνηση των οχημάτων.

Εργολαβία για την εδαφική αστοχία

Σημειώνεται ότι στις 6 Ιουνίου, ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας είχε ανακοινώσει την έγκριση της δημοπράτησης του έργου για την αποκατάσταση της αστοχίας στον επαρχιακό δρόμο, στη διασταύρωση προς Κισσό, προϋπολογισμού 196.800 ευρώ.

Στην είσοδο προς το Δημοτικό Διαμέρισμα του οικισμού του Κισσού, ακριβώς μετά την παράκαμψη και τη συμβολή με το Εθνικό Δίκτυο του Ανατολικού Πηλίου σε πρανές με σημαντική κλίση (περίπου 45ο ) σημειώθηκε εδαφική αστοχία σε μήκος περίπου 25,0m στο κατάντη όριο της επαρχιακής οδού. Στο συγκεκριμένο σημείο είχε από παλαιότερα εκδηλωθεί μερική υποχώρηση του οδοστρώματος. Η αστοχία εκδηλώθηκε μετά από συνεχείς βροχοπτώσεις. Η αστοχία οφείλεται κυρίως στην αποσταθεροποιητική δράση των επιφανειακών υδάτων, στη γεωμορφολογία και το τοπογραφικό ανάγλυφο της περιοχής, σε συνδυασμό με τα γεωτεχνικά μηχανικά χαρακτηριστικά στην εν λόγω περιοχή. Οι εργασίες από κατάστασης περιλαμβάνουν συνοπτικά έργα σταθεροποίησης, μέτρα απομάκρυνσης επιφανειακών υδάτων και μέτρα αποκατάστασης της κυκλοφορίας.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου