ΤΟΠΙΚΑ

Ανασυγκροτούνται τα ασφαλιστικά ταμεία

ανασυγκροτούνται-τα-ασφαλιστικά-ταμ-851206

Οπως ανακοινώθηκε χθες από το υπουργείο Απασχόλησης, έπειτα από απόφαση του Σ.Τσιτουρίδη συγκροτήθηκε επιτροπή με αντικείμενο την υποβολή τελικού σχεδίου νομοθετικών ρυθμίσεων για τον οικονομικό και οργανωτικό εκσυγχρονισμό των Φορέων Κοινωνικής Ασφάλισης και για την κατάρτιση του νέου θεσμικού πλαισίου αξιοποίησης της περιουσίας τους.
Η επιτροπή αποτελείται από τους:
α) Μαμμωνά Δημοσθένη, γενικό γραμματέα του υπουργείου Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας, ως πρόεδρο, με αναπληρώτρια την Γιαννακοπούλου Νικολέττα, γενική διευθύντρια του υπουργείου Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας.
β) Πιλάβιο Αλέξιο, πρόεδρο της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, ως μέλος, με αναπληρωτή τον Γαβριηλίδη Αναστάσιο, Β αντιπρόεδρο της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς.
γ) Σιδηρόπουλο Ιωάννη, γενικό γραμματέα του υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών, ως μέλος, με αναπληρωτή τον Ρεβίθη Σωτήριο, γενικό διευθυντή του υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών.
δ) Καπράλο Σπυρίδωνα, πρόεδρο του Χρηματιστηρίου Αξιών Αθηνών, ως μέλος, με αναπληρωτή τον Λαζαρίδη Σωκράτη, γενικό διευθυντή του Χρηματιστηρίου Αξιών Αθηνών.
ε) Κυριακόπουλο Παναγιώτη, διευθυντή Εποπτείας Πιστωτικού Συστήματος της Τράπεζας της Ελλάδος, ως μέλος, με αναπληρωτή τον Μιχαλόπουλο Μιχαήλ, διευθυντή Διεύθυνσης Εργασιών Δημοσίου Τράπεζας της Ελλάδος.
στ) Μέργο Γεώργιο, διοικητή του ΙΚΑ, ως μέλος, με αναπληρωτή τον Αμπατζόγλου Θεόδωρο, υποδιοικητή του ΙΚΑ.
ζ) Μπόρα Γεώργιο, διευθυντή οικονομικού του υπουργείου Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας, ως μέλος, με αναπληρώτρια την Τσουκτάτου – Κουρούκλη Μαρία, διευθύντρια διοικητικής οργάνωσης του υπουργείου Απασχόλησης.
Όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Απασχόλησης, το έργο της επιτροπής θα ολοκληρωθεί έως τις 30 Ιουνίου.
Παράλληλα, από την 1/1/08 όλα τα Ταμεία θα χρησιμοποιούν μηχανογράφηση και θα δημοσιεύουν ισολογισμούς.
Επιπλέον, αλλάζει ο τρόπος επιλογής των διοικήσεων των Ταμείων, όπως συμφώνησαν κατά τη συνάντησή τους την Τετάρτη οι υπουργοί Οικονομίας και Απασχόλησης.
Πληροφορίες αναφέρουν ότι ήδη είναι έτοιμη η τροπολογία για το νέο τρόπο διορισμού των διοικήσεων των Ταμείων. Σύμφωνα με τον ΑΝΤ1, η τροπολογία προβλέπει ανοιχτή προκήρυξη ενδιαφέροντος, ενώ στα απαιτούμενα προσόντα θα συμπεριλαμβάνεται πενταετής προϋπηρεσία του ενδιαφερομένου σε διοίκηση.
Οι υποψήφιοι θα κρίνονται από πενταμελή επιτροπή, στην οποία θα συμμετέχουν εκπρόσωποι κοινωνικών φορέων, της Τράπεζας της Ελλάδας και της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς.
Βολές από ΣΥΝ
Σχολιάζοντας τις δηλώσεις του υπουργού Οικονομίας, το μέλος της ΠΓ του ΣΥΝ Δ.Στρατούλης δήλωσε: «Ο κ. Αλογοσκούφης για άλλη μία φορά σήμερα επιχείρησε να καλύψει και να συγκαλύψει το μεγάλο σκάνδαλο της λεηλασίας των αποθεματικών της δημόσιας κοινωνικής ασφάλισης με τα δομημένα ομόλογα.
»Ταυτόχρονα η κυβέρνηση επιχειρεί φυγή προς τα εμπρός με δήθεν θεσμική αντεπίθεση συγκροτώντας μετά από απόφαση του Σ.Τσιτουρίδη επιτροπή από αποκλειστικά κυβερνητικά στελέχη για την αλλαγή του θεσμικού πλαισίου αξιοποίησης της περιουσίας των ασφαλισμένων».
Καταλήγοντας, επισημαίνει: «Ως εδώ. Φτάνει πια με τα τρωκτικά που με την ανοχή των κυβερνήσεων κάνουν ριφιφί στον κουμπαρά των εργαζομένων και κατατρώγουν το παρόν και το μέλλον των ασφαλισμένων και των παιδιών τους».

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου