ΤΟΠΙΚΑ

Επιτέλους νερό στην Κριθαριά μετά από 20 ημέρες

επιτέλους-νερό-στην-κριθαριά-μετά-από-20-401318

Αποκαταστάθηκε το πρόβλημα με την υδροδότηση των νοικοκυριών

Νερό μετά από 20 ημέρες ταλαιπωρίας πήρε ο οικισμός της Κριθαριάς, στο δίκτυο ύδρευσης του οποίου σημειώνονταν συνεχείς βλάβες. Επί μέρες συνεργεία της ΔΕΥΑΜΒ εργάζονταν πυρετωδώς για την αποκατάσταση των βλαβών.

Μαζί με τις αντοχές των συνεργείων, δοκιμάστηκε και η υπομονή των κατοίκων. Τα σπίτια στο κάτω μέρος του οικισμού είχαν για λίγη μόνο ώρα κάθε μέρα νερό, ενώ στα νοικοκυριά στο πάνω μέρος του οικισμού δεν υπήρχε σταγόνα και οι ανάγκες εξυπηρετούνταν με μπιτόνια.

Χθες, με ανακοίνωση της ΔΕΥΑΜΒ, ανακοινώθηκε ότι το πρόβλημα αποκαταστάθηκε: «Μετά την άμεση κινητοποίηση της Επιχείρησης και τις επίμονες προσπάθειες των αρμόδιων συνεργείων, αποκαταστάθηκε το πρόβλημα με την υδροδότηση στον οικισμό της Κριθαριάς.

Η ΔΕΥΑΜΒ ζητά συγγνώμη από τους κατοίκους της περιοχής για την ταλαιπωρία που υπέστησαν και τους ευχαριστεί για την κατανόησή τους».

Σε εκκρεμότητα όμως παραμένει το πρόβλημα με την υδροδότηση του οικισμού Πλάκες Μαράθου, όπου το νερό δεν φθάνει, πιθανότατα λόγω μεγάλης κατανάλωσης που υπήρχε χθες στο δίκτυο, πρώτη ημέρα μετά την αποκατάσταση των βλαβών στον κεντρικό αγωγό ύδρευσης της Κριθαριάς από τον οποίο εξυπηρετείται και ο Μάραθος.

Από τα ξημερώματα, βυτιοφόρα μετέφεραν ακόμη και στα πιο απομακρυσμένα σπίτια νερό για να γεμίσουν οι δεξαμενές των σπιτιών και να καλυφθούν οι ανάγκες των νοικοκυριών. «Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον δημαρχο, Αχιλλέα Μπέο για τις άμεσες ενέργειες. Δεσμεύτηκε ότι θα μας στείλει βυτιοφόρα και σήμερα (σ.σ. χθες) το πρωί το έκανε και έχουμε νερό στις δεξαμενές», ανέφερε ο κ. Γιώργος Ασημακόπουλος.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου