ΤΟΠΙΚΑ

32 σπασίματα αγωγών στον Βόλο – Σουρωτήρι το δίκτυο της ΔΕΥΑΜΒ

32-σπασίματα-αγωγών-στον-βόλο-σουρωτή-401878

Είκοσι ημέρες νερό με το δελτίο στην Κριθαριά – Αύξηση των χλωριόντων στο πολεοδομικό συγκρότημα

Σουρωτήρι το δίκτυο της ΔΕΥΑΜΒ. Μέσα σε λίγες ώρες χθες το πρωί, οι αγωγοί ύδρευσης στην πόλη έσπασαν σε 32 διαφορετικά σημεία! Εκατοντάδες νοικοκυριά έμειναν για ώρες χωρίς νερό μέχρι την αποκατάσταση των βλαβών, από εργολάβους και προσωπικό της επιχείρησης που έτρεχαν από τη μία άκρη της πόλης στην άλλη. Την ίδια ώρα, για 20η ημέρα έδιναν χθες τη μάχη συνεργεία της ΔΕΥΑΜΒ για την αποκατάσταση των συνεχών βλαβών στον κεντρικό αγωγό ύδρευσης της Κριθαριάς. Για περισσότερες από δύο εβδομάδες, οι κάτοικοι της περιοχής, και μόνο στα σπίτια στο κάτω μέρος του οικισμού, έχουν νερό για λίγες ώρες την ημέρα. Στα πάνω σπίτια, οι κάτοικοι εξυπηρετούνται με μπιτόνια.

Ρεπορτάζ: ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Συναγερμός σήμανε χθες στις υπηρεσίες της ΔΕΥΑΜΒ, από τις δεκάδες βλάβες που σημειώθηκαν στο δίκτυο ύδρευσης της πόλης σε 32 διαφορετικά σημεία!

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της επιχείρησης, Άρη Σαββάκη, οι σημαντικότερες βλάβες με αγωγούς που έσπασαν, σημειώθηκαν στο κέντρο του Βόλου, στη συμβολή των οδών Τοπάλη και Γαλλίας, και ψηλά στην Ιωλκού στο πάρκο της Καλλιθέας.

Το νερό έτρεχε κατά δεκάδες κυβικά, πλημμυρίζοντας δρόμους και πεζοδρόμια, και χρειάστηκαν περίπου πέντε ώρες εργασιών για να αποκατασταθούν τα δύο αυτά σημεία.

Μικρότερες βλάβες υπήρχαν διάσπαρτα μέσα στην πόλη. «Για την αποκατάσταση των βλαβών, χρειάστηκε να διακόψουμε την υδροδότηση, η οποία επανήλθε σε όλες τις περιοχές», ενημέρωνε χθες το μεσημέρι, ο κ. Σαββάκης. Τα πολλά ταυτόχρονα μέτωπα ενεργοποίησαν άμεσα το σύνολο των συνεργειών της ΔΕΥΑΜΒ αλλά και εργολάβους. «Δυστυχώς το δίκτυο είναι σουρωτήρι. Λόγω παλαιότητας, αυξομείωση της θερμοκρασίας και της πίεσης, σημειώθηκαν βλάβες», επεσήμανε ο κ. Σαββάκης.

20 ημέρες χωρίς νερό στην Κριθαριά

Η μεγαλύτερη πρόκληση πάντως για τη ΔΕΥΑΜΒ είναι στην περιοχή της Κριθαριάς, όπου οι κάτοικοι -ιδίως στα ορεινά του οικισμού- δεν έχουν επί 20 ημέρες σταγόνα νερού μέσω του δικτύου. Νερό, κι αυτό για λίγες ώρες την ημέρα, έχουν τα σπίτια στο κάτω μέρος του οικισμού. Οι υπόλοιποι εξυπηρετούν τις ανάγκες τους με τα μπιτόνια.

Συνεργεία της ΔΕΥΑΜΒ συνεχίζουν νυχθημερόν τις προσπάθειες προκειμένου να αποκατασταθούν οι συνεχείς βλάβες στον κεντρικό αγωγό του απηρχαιωμένου δικτύου ύδρευσης, από το οποίο εξυπηρετούνται οι κάτοικοι στην Κριθαριά και στις Πλάκες Μαράθου.

Ύστερα από σύσκεψη των αρμοδίων της επιχείρησης αποφασίστηκε ότι σε περίπτωση που δεν καταστεί εφικτή η αποκατάσταση της πλήρους λειτουργίας του κεντρικού αγωγού θα ξεκινήσουν άμεσα οι διαδικασίες για την κατασκευή νέου δικτύου, μήκους τριών περίπου χιλιομέτρων.

Η ΔΕΥΑΜΒ, με ανακοίνωσή της ζητεί «την κατανόηση των καταναλωτών των συγκεκριμένων περιοχών, για την εξυπηρέτηση των οποίων κάθε απόγευμα βυτιοφόρο όχημα θα μεταφέρει τις αναγκαίες ποσότητες νερού, για να καλύπτουν τις βασικές τους ανάγκες σε νερό γενικών χρήσεων».

Αύξηση χλωριόντων

Αύξηση των χλωριόντων στο νερό, πάνω δηλαδή από την ενδεικτική τιμή των 250mg/l, δείχνουν τα αποτελέσματα αναλύσεων δειγμάτων που λήφθηκαν στις 5 και 6 Ιουλίου και κοινοποιήθηκαν χθες στη ΔΕΥΑΜΒ.

Συγκεκριμένα διαπιστώθηκαν οι εξής τιμές: στην περιοχή του Σαμπάναγα(εκκλησία) 294 mg/l, στην Α’ ΒΙ.ΠΕ. 292 mg//l στη Β’ ΒΙ.ΠΕ. 264 mg/l, Γλαφυρές 296 mg/l, Αγ. Κων/νος 261 mg/l, Πλ.Ελευθερίας (κοιν.Βρύση) 262 mg/l, Περιοχή Δημαρχείο (Καφέ αρχή Δημητριάδος) 259 mg/l, ΜΕΤΚΑ 289 mg/l,Αγ.Σπυρίδωνας (έναντι εκκλησίας) 287 mg/l, Αγ.Βαρβάρα (οικία) 257 mg/l.

Επειδή πριν από τη δειγματοληψία και λόγω βλάβης της ΔΕΗ στην περιοχή των πηγών Ξηράκια και Καλιακούδας καταγράφηκε απώλεια 2.500 m3 πηγαίου νερού, θα πραγματοποιηθεί και νέα δειγματοληψία. Από τη ΔΕΥΑΜΒ, παρακαλούνται οι καταναλωτές να συμβάλουν στην εξοικονόμηση νερού ώστε να υπάρχει η μεγαλύτερη δυνατή επάρκεια και ποιότητα νερού.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου