ΤΟΠΙΚΑ

Συναντήθηκαν οι πρώτοι απόφοιτοι του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας

συναντήθηκαν-οι-πρώτοι-απόφοιτοι-του-402080

Εκδηλώσεις για τα τριαντάχρονα των παιδαγωγικών τμημάτων το φθινόπωρο του 2018

Περίσσεψε η συγκίνηση των πρώτων αποφοίτων του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, οι οποίοι βρέθηκαν στον Βόλο το περασμένο Σάββατο, με αφορμή τη συμπλήρωση 25 χρόνων από την αποφοίτησή τους και πραγματοποίησαν σχετική εκδήλωση σε χώρους του παραλιακού κτηρίου.

Το φωτογραφικό υλικό που παρατίθεται στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ προέρχεται από την παραπάνω εκδήλωση, μαζί με την επιθυμία των αποφοίτων, το φθινόπωρο του 2018 να πραγματοποιήσουν εκδηλώσεις σε συνεργασία με την Πρυτανεία του ιδρύματος για τα 30 χρόνια λειτουργίας των Παιδαγωγικών Τμημάτων, όπου πέρα από τον αναστοχασμό για την προσφορά τους, θα υπάρξουν και προτάσεις για το μέλλον τους…

Το κλίμα συγκίνησης και το φωτογραφικό υλικό της συνάντησης των παλιών αποφοίτων μεταφέρει ο Πασχάλης Δήμου, διευθυντής 30ού Δημοτικού Σχολείου Βόλου, πρώτος πρόεδρος του Διοικητικού Συλλόγου του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης και εκπρόσωπος των φοιτητών στην τότε Διοικούσα Επιτροπή του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

Ήταν 4 Ιουλίου του 1992 και οι πρώτοι απόφοιτοι των Παιδαγωγικών Τμημάτων του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας ήταν το μεγάλο γεγονός για την πόλη του Βόλου. Εξήντα δύο φοιτητές και φοιτήτριες είχαν ολοκληρώσει το βασικό κύκλο σπουδών τους. Με καθοδηγητές πανεπιστημιακούς δασκάλους, όπως: Χαρίτου-Φατούρου, Κλάδη, Βεργίδη, Κουλαιδή, Αναγνωστόπουλος, Λιάκος, Ευθυμίου , Λεοντσίνη, Δημητρίου, Χαρίτος, Χατζηγεωργίου, Μαγουλιώτη, Χατζηγιάννη, Χατζούλη, Ζαφειροπούλου, Μπαρμπούση, Μακαριστός Χριστόδουλος κ.ά, απέκτησαν όχι μόνο τα εφόδια για να ανταπεξέρθουν στα εκπαιδευτικά τους καθήκοντα, αλλά και να λειτουργήσουν σαν μια ομάδα, σαν μια οικογένεια.

«Εικοσιπέντε χρόνια μετά, την 1η Ιουλίου 2017 ούτε ο καύσωνας, ούτε οι μεγάλες χιλιομετρικές αποστάσεις εμπόδισαν τα μέλη αυτής της οικογένειας να αφήσουν τις όποιες υποχρεώσεις και να βρεθούν με τις φίλες και τους φίλους τους, μαζί και με αποφοίτους επόμενων ετών στον Βόλο, άλλωστε οι φοιτητές των πρώτων ετών ήταν “οικογένεια”. Από Ηγουμενίτσα, Σπάρτη, Ιωάννινα, Γρεβενά, Γιαννιτσά, Θεσσαλονίκη, Αθήνα, Βοιωτία, Φθιώτιδα κι όλες τις γωνιές της Θεσσαλίας έσπευσαν, με τις οικογένειές τους να μοιραστούν αναμνήσεις, να προγραμματίσουν δράσεις, να περπατήσουν σε δρόμους του χθες, να γευθούν και να χαρούν, όπως τότε στον Βόλο των 100 πρώτων φοιτητών κι αφού είδαν την Ανατολή χώρισαν έχοντας στο μυαλό τους την επόμενη συνάντηση με τις αναμνήσεις τους. Γιατί το να είσαι φοιτητής στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας είναι τρόπος και στάση ζωής», επεσήμανε με εμφανή συγκίνηση ο κ. Δήμου.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου