ΤΟΠΙΚΑ

Τελευταίο μπάνιο για γνωστή Βολιώτισσα

τελευταίο-μπάνιο-για-γνωστή-βολιώτισ-403543

Την τελευταία της πνοή σε ηλικία 84 χρόνων άφησε χθες η Βολιώτισσα Βάσω Δεσποτοπούλου – Ανδρουλάκη, συνταξιούχος συμβολαιογράφος που ζούσε στην Αθήνα. Η άτυχη Βάσω Δεσποτοπούλου – Ανδρουλάκη βρίσκονταν στη θάλασσα και κολυμπούσε όταν αισθάνθηκε δυσφορία και πέθανε πιθανότατα από ανακοπή καρδιάς.

Η τραγική ειρωνεία είναι πως μέχρι πριν από δύο μέρες έκανε σχέδια με τους παλιούς της φίλους από το Βόλο για την αντάμωσή τους. Είχε μάλιστα μιλήσει με ορισμένους στο τηλέφωνο για να μεταβούν από κοινού στην αγαπημένη της Τσαγκαράδα, όπου η οικογένεια διατηρούσε σπίτι για να παραβρεθούν στις εκδηλώσεις του φεστιβάλ Τσαγκαράδας, που διοργανώνεται τις επόμενες μέρες. Την πρόλαβε όμως ο θάνατος.

Η Βάσω Δεσποτοπούλου – Ανδρουλάκη γεννήθηκε στο Βόλο. Τα πρώτα χρόνια της τα πέρασε στο Βελεστίνο, καθώς ο πατέρας της ήταν σταθμάρχης του ΟΣΕ. Στο Βόλο αρχικά διέμενε στην οδό Κωνσταντά, ενώ μετά τους σεισμούς η οικογένειά της ήταν από τις πρώτες που αγόρασαν σπίτι στην πρώτη πολυκατοικία Κοσμαδόπουλου στην οδό Ιωλκού με Κωνσταντά. Τόσο στο δημοτικό όσο και αργότερα στο Γυμνάσιο διακρίθηκε για τις πολύ καλές της επιδόσεις και την οξυδέρκειά της. Σπούδασε στη Νομική Σχολή Θεσσαλονίκης, ενώ τα πρώτα χρόνια μετά την αποφοίτησή της διατέλεσε Επιμελήτρια των Δικαστηρίων Ανηλίκων Βόλου και παράλληλα έκανε την άσκησή της ως δικηγόρος. Αργότερα διορίστηκε συμβολαιογράφος στον Πειραιά, καταφέρνοντας να γίνει μία από τις γνωστότερες συμβολαιογράφους στην ευρύτερη περιοχή της Αττικής.

Παρά τις πολλές επαγγελματικές υποχρεώσεις, επισκέπτονταν το Βόλο πολύ συχνά μαζί με τον αγαπημένο της σύζυγο Αλέξανδρο και τις δύο κόρες της, την Αργυρώ, που επίσης είναι συμβολαιογράφος και την Αννα που είναι καθηγήτρια Αγγλικών.

Ο χαμός της έχει βυθίσει στο πένθος την οικογένειά της, καθώς επίσης συγγενείς και τους πολύ καλούς φίλους που έχει στο Βόλο.

Συντετριμμένη η κόρη της, Αργυρώ, μιλώντας χθες στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ επισήμανε ότι «μάθαμε να αγαπάμε το Βόλο μέσα από τη μαμά μας. Είναι η πατρίδα μας και καμαρώνουμε για το Βόλο όπως έκανε και εκείνη» σημείωσε χαρακτηριστικά η ίδια.

Η Βάσω Δεσποτοπούλου – Ανδρουλάκη θα κηδευτεί και θα ταφεί στο Βόλο. Η εξόδιος ακολουθία θα τελεστεί αύριο Σάββατο στις 12 το μεσημέρι από τον Μητροπολιτικό Ναό του Αγ. Νικολάου, ενώ η ταφή θα γίνει στο κοιμητήριο Αγριάς.

Ο ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ εκφράζει θερμά συλλυπητήρια στους οικείους της.

ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου