ΤΟΠΙΚΑ

Βαριές καμπάνες για το καταναλωτικό πάρτι οικιακής βοηθού και της μητέρας της

βαριές-καμπάνες-για-το-καταναλωτικό-π-404686

Σε φυλάκιση 30 μηνών με τριετή αναστολή καταδίκασε χθες το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Βόλου τη 41χρονη Βολιώτισσα οικιακή βοηθό που, όπως έγραψε προχθές ο ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ, συνελήφθη από την Ασφάλεια Βόλου μετά από καταγγελία που έγινε γιατί «ξάφρισε» χρήματα, κάρτες και κοσμήματα από 60χρονο συνταξιούχο με κινητικά προβλήματα. Στο εδώλιο, μαζί με την 41χρονη οικιακή βοηθό, συγκατηγορούμενη ήταν και η μητέρα της, η οποία επίσης καταδικάστηκε σε φυλάκιση 30 μηνών με τριετή αναστολή, καθώς κρίθηκε ένοχη για κλοπή από κοινού με την κόρη της και κατά συναυτουργία.

Η υπόθεση εξιχνιάστηκε προχθές το βράδυ μετά την καταγγελία που έκανε η αδερφή του 60χρονου συνταξιούχου με τον γαμπρό του. Η 41χρονη είχε προσληφθεί πριν ένα μήνα για να φροντίζει τον 60χρονο. Είχε πρόσβαση τόσο στο σπίτι του ίδιου όσο και της αδερφής του, η οποία διαμένει στο ισόγειο διώροφης οικοδομής.

Όπως κατέθεσε χθες στο δικαστήριο η αδερφή του παθόντος, όλα ξεκίνησαν όταν ο αδερφός της την ενημέρωσε μέσα σε διάστημα τριών ημερών πως έχασε διαδοχικά τις δύο χρεωστικές κάρτες τραπέζης που είχε. Η αδερφή του με τη σειρά της ρώτησε την οικιακή βοηθό, αλλά η βοηθός -σύμφωνα με την κατάθεσή της- αρνήθηκε ότι γνωρίζει οτιδήποτε.

Εκείνη όμως δεν πείστηκε και μετέβη στις δύο τράπεζες ζητώντας αναλυτική ενημέρωση λογαριασμού. Ήταν πλέον θέμα χρόνου να αποκαλυφθεί η αλήθεια. Άμεσα διαπιστώθηκε πως με τα χρήματα του ενός λογαριασμού είχαν γίνει αγορές διαφόρων ειδών από μεγάλες αλυσίδες ηλεκτρικών συσκευών, κινητής τηλεφωνίας, επίπλων αλλά και υπολογιστών, ενώ από τον άλλο είχε γίνει ανάληψη χρηματικού ποσού 400 ευρώ, από τη σύνταξη του 60χρονου.

Ενημερώθηκε η Ασφάλεια Βόλου και άρχισε η έρευνα στις αλυσίδες των καταστημάτων που είχαν γίνει οι αγορές από 18 Ιουνίου μέχρι και 3 Ιουλίου. Από τις κάμερες, οι άνδρες της Ασφάλειας οδηγήθηκαν στις δύο γυναίκες τις οποίες και συνέλαβαν.

Σύμφωνα με την αδερφή του παθόντα, η οποία ήταν η μοναδική που κατέθεσε χθες στο δικαστήριο, η 41χρονη δεν σταμάτησε μόνο στις αγορές μέσω των καρτών, αφού άρπαξε από το πορτοφόλι της ίδιας διάφορα κοσμήματα αξίας 1.500 ευρώ αλλά και 250 ευρώ που ανήκαν στην ίδια και τον αδερφό της.

Στην απολογία της η 41χρονη υποστήριξε πως βρίσκεται σε διάσταση με το σύζυγό της και επειδή δεν έχει χρήματα για να μεγαλώσει τα τρία της παιδιά, πήρε τις κάρτες για να αγοράσει προμήθειες και τρόφιμα για την οικογένειά της. «Αν μπορούσα να γυρίσω τον χρόνο πίσω δεν θα το έκανα αυτό. Δεν ξέρω τι με έπιασε και συμπεριφέρθηκα έτσι», είπε χαρακτηριστικά

Η μητέρα της παραδέχτηκε πως εκείνη έκανε τις αγορές για λογαριασμό της κόρης της. Υποστήριξε πως την είχε διαβεβαιώσει ότι τις κάρτες τις βρήκε στο δρόμο και πως δεν θα υπήρχε πρόβλημα να τις χρησιμοποιήσουν για να αγοράσουν χρήσιμα πράγματα για τα παιδιά και ζήτησε την επιείκεια του δικαστηρίου.

«Και άλλες πολλές οικογένειες βρίσκονται σε δεινή θέση δεν συμπεριφέρονται όμως όπως εσείς. Ο κατάλογος των αγορών σε είδη όπως tablet, ξυριστικές μηχανές, ηλεκτρονικά τσιγάρα και κινητά τηλέφωνα δεν δείχνουν απελπισία» αντέτειναν μεταξύ άλλων εισαγγελέας και πρόεδρος, που δεν πείστηκαν από τα επιχειρήματα των δύο γυναικών, με αποτέλεσμα να κηρυχθούν ένοχες.

Τέλος, το δικαστήριο αποφάσισε τα διάφορα είδη που αγοράστηκαν από τις δύο γυναίκες να επιστραφούν στον παθόντα και την αδερφή του.

ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου