ΤΟΠΙΚΑ

O Κολομβιανός κλέφτης των ιατρικών μηχανημάτων στον Βόλο

o-κολομβιανός-κλέφτης-των-ιατρικών-μηχ-405430

Τα βίντεο, οι φωτογραφίες του Κολομβιανού και τα στοιχεία του νοικιασμένου οχήματος, που είχαν εντοπίσει οι αξιωματικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Βόλου, προκάλεσαν την «φιέστα» παράδοσης των επαναπατρισθέντων τεσσάρων ενδοσκοπίων, γαστροσκοπίων και κωλονοσκοπίων, στον αναπληρωτή υπουργό Υγείας Παύλο Πολάκη.

Πρόκειται για έναν 37χρονο, ο οποίος αποτυπώνεται σε δύο φωτογραφίες, κατά τη διαφυγή του. Λίγη ώρα πριν είχε εισβάλει στο ακτινολογικό τμήμα και είχε έρθει αντιμέτωπος με γιατρό, με αποτέλεσμα να τραπεί σε φυγή από το παράθυρο. Το βίντεο είναι από κλειστό κύκλωμα ασφαλείας σε είσοδο κατοικίας που βρίσκετε κοντά στο νοσοκομείο. Αυτές οι εικόνες είχαν σταλεί στους Γάλλους αστυνομικούς, οι οποίοι ταυτοποίησαν το μέλος της σπείρας και τους συνεργούς του, ενώ αναγνωρίστηκε και από τον γιατρό με τον οποίο είχε έρθει πρόσωπο με πρόσωπο.

Οι αστυνομικοί του Βόλου εντόπισαν βίντεο που απεικόνιζε και το νοικιασμένο αυτοκίνητο με το οποίο είχαν ταξιδέψει οι δράστες από την Αθήνα όπου διέμεναν στην επαρχιακή πόλη. Οι αστυνομικοί εντόπισαν το σπίτι που είχαν νοικιάσει στην Αθήνα, ωστόσο οι δράστες είχαν φύγει δύο ημέρες νωρίτερα για την Ισπανία.

Αφού εντοπίστηκαν τα στοιχεία των τριών εκ των τεσσάρων υπόπτων στη συνέχεια «σαρώθηκαν» όλες οι αποστολές δεμάτων από εταιρίες κούριερ και ΕΛ.ΤΑ. προς την Κολομβία. Οι αστυνομικοί εντόπισαν δύο αποστολές δεμάτων με ίδιο αποστολέα και παραλήπτη, τα στοιχεία του οποίου ταίριαζαν με αυτά του υπόπτου που είχε εισέλθει στην Ελλάδα και έτσι ειδοποιήθηκαν οι Αρχές στη Μποκοτά, προκειμένου να ελέγξουν τα δέματα. Το πρώτο είχε παραληφθεί από τον συνεργό τους, ενώ το δεύτερο εντοπίστηκε και περιείχε δύο ενδοσκόπια και ένα καλώδιο που προέρχονταν από τον Άγιο Σάββα, και δύο ακόμη από το νοσοκομείο της Λαμίας.

Συνολικά τέσσερα ενδοσκόπια και δύο εξαρτήματα, από τα συνολικά 14 που είχαν αρπάξει οι δράστες από τα νοσοκομεία Αγ. Σάββας, Λαμίας, Λάρισας και Βόλου, εντοπίστηκαν στην Κολομβία.

Ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης έδωσε συγχαρητήρια στην Ελληνική Αστυνομία και τόνισε πως «δεν υπάρχει ιστορικό προηγούμενο τέτοιας επιτυχίας. Έχουν κλαπεί και άλλες φορές πράγματα από νοσοκομεία και αξίας πράγματα και μεγαλύτερης αξίας από αυτά που ξαναβρήκαμε, όμως δε βρέθηκαν ποτέ γιατί δεν ασχολήθηκε κανείς και δεν ασχολήθηκε κανείς, γιατί δεν υπήρχε η πολιτική επιλογή να ασχοληθεί κανείς». Πρόσθεσε επίσης πως η Ελληνική Αστυνομία «έβαλε τα γυαλιά σε αντίστοιχες έντεκα υπηρεσίες άλλων ευρωπαϊκών κρατών που είχαν πέσει θύματα της σπείρας». Στον επίλογό του όμως εκτόξευσε την αιχμή του: «η Αστυνομία είναι ταγμένη για να υπηρετεί το αίσθημα ασφαλείας των πολιτών και τη διαφύλαξη των δημόσιων αγαθών… και δεν είναι ουσιαστικός της ρόλος να κάνει άλλα πράγματα, να λειτουργεί δηλαδή ως μηχανισμός εκφοβισμού λαϊκών αντιδράσεων που κινητοποιούνται για να διεκδικήσουν τα δικαιώματα τους».

[thetoc.gr]

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου