ΤΟΠΙΚΑ

Επιστρέφονται τα ιατρικά μηχανήματα που είχαν κλαπεί από σπείρα Κολομβιανών

επιστρέφονται-τα-ιατρικά-μηχανήματα-406418

Στον αναπληρωτή υπουργό Υγείας, Παύλο Πολάκη, θα παραδοθούν τα ιατρικά μηχανήμτα που είχαν κλαπεί από νοσοκομεία της χώρας από μια σπείρα Κολομβιανών.

Υπενθυμίζεται πως οι τέσσερις Κολομβιανοί, 20, 37 και 50 ετών, έκλεβαν τα μηχανήματα και μετά τα έστελναν στη χώρα τους με εταιρείες ταχυμεταφορών. Είχαν φτάσει στην Ελλάδα μέσω Τουρκίας, με πλαστά έγγραφα πορτογαλικών αρχών. Οι κλοπές είχαν γίνει σε Άγιο Σάββα, Βόλο, Λάρισα και Λαμία.

Οι τέσσερις έφυγαν στις 25 Μαΐου μέσω Ισπανίας για την Κολομβία, ενώ οι κολομβιανές αρχές εντόπισαν πακέτο με δύο ενδοσκόπια κλεμμένα από τον Άγιο Σάββα. Θεωρείται πως σκοπός τους δεν ήταν να πουλήσουν τα μηχανήματα, αλλά να τα χρησιμοποιούν οι ίδιοι ή να τα διαθέσουν σε κυκλώματα ναρκωτικών για να εξάγουν ναρκωτικά που μεταφέρονται δια κατάποσης.

Η λεία τους από τον Άγιο Σάββα υπολογίζεται στα 400.000 ευρώ, από τον Βόλο στα 30.000 ευρώ και από τη Λάρισα στα 15.000 ευρώ- αν και το κόστος της αντικατάστασής τους θα ξεπερνούσε τα 80.000 ευρώ. Από τη Λαμία είχαν κλέψει τέσσερα διαγνωστικά μηχανήματα, δύο βρογχοσκόπια και δύο κολονοσκόπια, αξίας γύρω στις 100.000 ευρώ.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου