Βραβείο στο υγιεινό μπισκότο

Τελευταία ενημέρωση: 2017-07-04, 17:05:39
Βραβείο στο υγιεινό μπισκότο

Διάκριση στον διαγωνισμό Ecotrophelia, που διοργανώνει ο ΣΕΒΤ (Σύνδεσμος Ελληνικών Βιομηχανιών Τροφίμων), με σκοπό την ανάδειξη καινοτόμων και οικολογικών τροφίμων που αναπτύσσουν ομάδες φοιτητών από όλη την Ελλάδα σε συνεργασία με εταιρείες τροφίμων, απέσπασε το υγιεινό μπισκότο του Τμήματος Τεχνολογίας Τροφίμων του ΤΕΙ Θεσσαλίας.

Το Τμήμα Τεχνολογίας Τροφίμων του ΤΕΙ Θεσσαλίας, για 5η χρονιά συμμετείχε στο διαγωνισμό Ecotrophelia που διοργανώνει ο ΣΕΒΤ (Σύνδεσμος Ελληνικών Βιομηχανιών Τροφίμων), με σκοπό την ανάδειξη καινοτόμων και οικολογικών τροφίμων που αναπτύσσουν ομάδες φοιτητών από όλη την Ελλάδα σε συνεργασία με εταιρείες τροφίμων. Ο διαγωνισμός πραγματοποιήθηκε στις 26 και 27 Ιουνίου 2017 στην Αίγλη Ζαππείου, με συμμετοχή στη τελική του φάση 15 ομάδων από πανεπιστήμια και ΤΕΙ όλης της χώρας. Tο βραβείο καλύτερης παρουσίασης απονεμήθηκε στην ομάδα του Τμήματος Τεχνολογίας Τροφίμων για το προϊόν «Don Cake»: μπισκότα με φυτικές ίνες, γεμιστά με κρέμα ονογάλακτος και γίδινου γάλακτος».

Το προϊόν αναπτύχθηκε από τους φοιτητές του Τμήματος Τεχνολογίας Τροφίμων Κοτσαποϊκίδου Παρασκευή, Μπεσίρη Λουκρητία, Ράπτη Κωνσταντίνα και Σίμπα Κωνσταντίνα, υπό την επίβλεψη των κ.κ. Αθ. Μανούρα, καθηγητή, και Μ. Αλεξανδράκη, ΕΤΕΠ του Τμήματος Τεχνολογίας Τροφίμων με την υποστήριξη των κ.κ. Δρ. Ε. Μαλισσιόβα, καθηγητή Εφαρμογών και Δρ. Γλ. Καραγκούνη, καθηγητή Εφαρμογών του ΤΕΙ Θεσσαλίας, σε συνεργασία με την εταιρεία «Βιολάντα».

Το DonCake, μια παγκόσμια καινοτομία, είναι το πρώτο υγιεινό σνακ που προσφέρει μπισκότα πρωτεϊνούχα με φυτικές ίνες γεμιστά με ονόγαλα και γίδινο γάλα, που μπορεί από μόνο του να αποτελέσει ένα υγιεινό γρήγορο πρωινό ή ένα σνακ για όλη τη μέρα, χωρίς να υστερεί σε γεύση. Περιέχει μόνο φυσικά συστατικά, χωρίς ζάχαρη και με υψηλή ενέργεια, πλούσιο σε πρωτεΐνες, φυτικές ίνες, βιταμίνες και μέταλλα και είναι μοναδικής γεύσης. Αποτελείται από κρέμα ονογάλακτος και γίδινου γάλακτος ανάμεσα σε δύο μπισκότα πλούσια σε υγιεινά και υψηλής διατροφικής αξίας συστατικά (μέλι ως φυσικό γλυκαντικό, βρώμη, ταχίνι, ονόγαλα, κατσικίσιο γάλα και καρύδια) Όλα τα παραπάνω δένουν αρμονικά για να δημιουργήσουν το διπλό μπισκότο, γεμιστό με μια κρέμα ονογάλακτος και γίδινου γάλακτος, που κατέχουν φυσικό υποαλλεργικό χαρακτήρα, με υψηλή διατροφική αξία. Το Don Cake κουβαλά επίσης ένα σημαντικό πολύπλευρο οικολογικό μήνυμα: την αξιοποίηση των όνων, ενός είδους υπό εξαφάνιση, τη χρήση ελληνικών προϊόντων παραγόμενων αειφορικά και την οικολογική συσκευασία που είναι ανακυκλώσιμη και βιοδιασπάται.

Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
3
+
5
=