ΤΟΠΙΚΑ

Εγγραφές στα ΚΔΑΠ, Βρεφονηπιακοὐς και Παιδικούς Σταθμούς του Δήμου Βόλου

εγγραφές-στα-κδαπ-βρεφονηπιακοὐς-και-409030

Εγγραφές στα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών, στα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών με Αναπηρίες και στους Βρεφονηπιακοὐς και Παιδικούς Σταθμούς της ΚΕΚΠΑ –ΔΙΕΚ του Δήμου Βόλου πραγματοποιούνται έως και την 1η Σεπτεμβρίου.

Στις 4 Ιουλίου θα δημοσιοποιηθούν οι οριστικές λίστες των εγκεκριμένων ωφελούμενων του προγράμματος «ΕΝΑΡΜΟΝΙΣΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΚΑΙ ΕΠΠΑΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΖΩΗΣ», όπου οι γονείς θα μπορούν να εγγράψουν τα παιδιά τους στις δομές της ΚΕΚΠΑ –ΔΙΕΚ ΤΟΥ Δήμου Βόλου. Οι δομές μας ΒΡΕΦΟΝΗΠΙΑΚΟΙ ΚΑΙ ΠΑΙΔΙΚΟΙ ΣΤΑΘΜΟΙ, τα ΚΕΝΤΡΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ ΠΑΙΔΙΩΝ και τα ΚΕΝΤΡΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΕΣ, τα οποία λειτουργούν σε σύγχρονες και άρτια εξοπλισμένες εγκαταστάσεις είναι ἐτοιμες να φιλοξενήσουν για μια ακόμη χρονιά τους μικρούς μας φίλους.

Οι πολίτες του Βόλου γνωρίζουν την πολυετή παρουσία μας των δομών μας, η οποία δεν υποκρύπτει καμία κερδοσκοπική διάθεση. Αντίθετα λειτουργούμε πάντα με γνώμονα την ποιοτική παροχή υπηρεσιών, απασχολώντας εκπαιδευμένο και επιστημονικό προσωπικό πλήρους απασχόλησης, χωρίς άλλη σκοπιμότητα πέρα από την εξυπηρέτηση του πολίτη και τη συμμετοχή των μικρών μας φίλων σε δράσεις που καλλιεργούν και ενισχύουν τη σωματική και πνευματική τους ανάπτυξη.

Οι δομές λειτουργούν καθημερινά από Σεπτέμβριο έως και Ιούλιο και ειδικότερα τα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών –ΚΔΑΠ της ΚΕΚΠΑ –ΔΙΕΚ, λειτουργούν από Σεπτέμβριο έως και μέσα Ιουνίου κατά τις απογευματινές ώρες με τμήματα δημιουργικής απασχόλησης παιδιών και συγκεκριμένα και με δραστηριότητες όπως: αθλητισμός και ομαδικά και ατομικά αθλήματα, ρυθμική, ζωγραφική, μουσική προπαιδεία, εκμάθηση μουσικών οργάνων, ρομποτική, κεραμική, θεατρικό παιχνίδι, χορό, μουσικοκινητική αγωγή, μπαλέτο, σύγχρονο και δημιουργικό χορό, αστρονομία, εκπαίδευση στην πληροφορική και τις νέες τεχνολογίες, κόσμημα και πλήθος άλλων δραστηριοτήτων. Με το κλείσιμο των σχολείων για το καλοκαίρι και μέχρι τέλος Ιουλίου λειτουργούν το πρωί με προγράμματα δημιουργικής φύλαξης.Τα παιδιά συμμετέχοντας στα δημιουργικά εργαστήρια ανακαλύπτουν τον κόσμο με βιωματικό τρόπο, μέσα από δράσεις και εκπαιδευτικά προγράμματα προάγοντας την κοινωνικοποίηση και καλλιεργώντας τις δεξιότητές τους.

Οι δομές της ΚΕΚΠΑ-ΔΙΕΚ του Δήμου Βόλου, στις οποίες μπορείτε να απευθυνθείτε για περισσότερες πληροφορίες και εγγραφές για συμμετοχή και του δικού σας παιδιού (δικαιούχοι και μη) του προγράμματος ΕΝΑΡΜΟΝΙΣΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΚΑΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΖΩΗΣ είναι οι παρακάτω:

ΚΔΑΠ ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΩΝ – Νικαίας και Ζέρβα, Νέα Ιωνία – 2421091316

ΚΔΑΠ ΒΑΣΔΕΚΕΙΟ – Μυτιλήνης και Χαλκηδώνος, Νέα Ιωνία – 2421091113

ΚΔΑΠ ΛΕΧΩΝΙΩΝ – 8ο χλμ. Εθνικής Οδού Βόλου -Τσαγκαράδας – 2428094000

ΚΔΑΠ ΝΕΑΠΟΛΗΣ – Νεαπόλεως 76, Νεάπολη Βόλος – 2421064336

ΚΔΑΠ ΠΟΡΤΑΡΙΑΣ – Πορταριά – 2428099925

ΚΔΑΠ ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΩΝ – Χρήστου Λούλη και Εφέσσου 52, Νέα Ιωνία – 2421068978

Για τους μικρούς και νεαρούς συμπολίτες οι οποίοι αντιμετωπίζουν ειδικά προβλήματα η ΚΕΚΠΑ – ΔΙΕΚ έχει συστήσει δύο δομές ΚΔΑΠμεΑ. Με σκοπό τη δημιουργική απασχόληση παιδιών με αναπηρία, τα δυο ΚΔΑΠμεΑ προσφέρουν υπηρεσίες κοινωνικής φροντίδας, δημιουργικής απασχόλησης μέσω προγραμμάτων έκφρασης και ψυχαγωγίας, ανάπτυξης ατομικών και κοινωνικών δεξιοτήτων, σωματική αγωγή, δραστηριότητες κοινωνικής ένταξης και καλλιτεχνικής έκφρασης και δημιουργίας. Οι δομές Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών με Αναπηρίες είναι:

ΚΔΑΠμεΑ Βόλου – Λήμνου 12 &Ελασσόνος, Παλαιά Βόλος – 2421031860

ΚΔΑΠμεΑ Ν.ΙΩΝΙΑΣ – Καισαρείας 27, Νέα Ιωνία – 2421060802

«Η ευαισθησία μας, η προσοχή και η φροντίδα στα πιο νέα μέλη της τοπικής μας κοινωνίας εκφράζεται με την αμέριστη προσοχή και φροντίδα που παρέχουμε στους Βρεφονηπιακοὐς και Παιδικούς μας Σταθμούς» υπογραμμίζουν οι υπεύθυνοι των δομών.

Οι δομές που φιλοξενούν βρέφη και νήπια ως την ηλικία ένταξης στο νηπιαγωγείο είναι:

Ο ΒΡΕΦΟΝΗΠΙΑΚΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΗΣΦΡΟΝΤΙΔΑΣ ΒΟΛΟΥ – Λογοθέτου 6 & Αναγνωστοπούλου, Νεάπολη, Βόλος – 2421080008. Ειδικότερα για το Βρεφονηπιακό Σταθμό Ολοκληρωμένης Φροντίδας Βόλου φιλοξενεί είναι σημαντικό να ενημερωθεί το ευρύ κοινό ότι αποτελεί έναν πρότυπο παιδικό σταθμό στον οποίο λειτουργούν τμήματα κλασσικής εκπαίδευσης αλλά καιτμήμα ειδικής αγωγής – ένταξης στο οποίο επιπλέον προσφέρονται υπηρεσίες προσαρμοσμένες για νήπια με αναπηρίες.

Ο ΒΡΕΦΟΝΗΠΙΑΚΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ ΛΕΧΩΝΙΩΝ, «Τα Ζουζουνάκια» – Άνω Λεχώνια– 2428093950.

Ο ΒΡΕΦΟΝΗΠΙΑΚΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ ΑΛΛΗΣ ΜΕΡΙΑΣ -Ιάσωνος 2, Άλλη Μεριά, Βόλος – 2421049430.

Ο ΑΡΧΙΜΑΝΔΡΙΤΕΙΟΣ ΠΑΙΔΙΚΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣΚΑΤΗΧΩΡΙΟΥ – Κατηχώρι (Πορταριά) – 2428090120.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου