ΤΟΠΙΚΑ

Εκδηλώσεις

εκδηλώσεις-851206

Εκθέσεις
* Η έκθεση ζωγραφικής του διεθνούς φήμης Έλληνα καλλιτέχνη και αρχιτέκτονα, Καθηγητή Ευθυμίου Βαρλάμη, “ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ 2000” – “ΕΛΛΗΝΙΚΟΙ TOΠΟΙ” λειτουργεί στο Κέντρο Τέχνης “Ντε Κίρικο”.Η έκθεση τελεί υπό την αιγίδα του Μητροπολίτη Δημητριάδος & Αλμυρού κ. κ. Ιγνατίου.Οργάνωση έκθεσης Δήμος Βόλου, με την συνεργασία του Δήμου Νέας Ιωνίας, του Πειραματικού Εργαστηρίου Βεργίνας & του Κέντρου Τέχνης Βεργίνας. Διάρκεια έκθεσης: Έως 25 Απριλίου 2007.Ώρες λειτουργίας: καθημερινά 10.30 – 14.00 & 18.00 – 22.00, Σάββατο & Κυριακή.

*Εκθεση Ζωγραφικής και Κεραμικής με έργα μελών του ΚΑΠΗ Δήμου Νέας Ιωνίας, που συμμετέχουν στις αντίστοιχες ομάδες, λειτουργεί στο κεντρικό ΚΑΠΗ του Δήμου (Ευφραιμίδου 16 Α-Πλατεία Γερμανικών).

*«Εσωτερικά τοπία – πρόσωπα και θέματα καθημερινά», από την μόνιμη συλλογή του Μουσείου Αλ. Κ. Δάμτσα στον 3ο όροφο, η τέταρτη κατά σειρά θεματική ενότητα.
*Στον 4ο όροφο λειτουργεί καθημερινά από την μόνιμη συλλογή του Μουσείου Αλ. Κ. Δάμτσα, ( η τέταρτη κατά σειρά θεματική ενότητα), με «Έργα Χαρακτικής», χάρτες, γκραβούρες και έργα νεοελλήνων χαρακτών. Ώρες λειτουργίας καθημερινά: 10:00 – 13:00 και 18:00 – 21:00

* Λειτουργεί στο Κέντρο Τέχνης «Τζιόρτζιο ντε Κίρικο» (2ος όροφος), η έκθεση: « Με μια εικόνα ταξιδεύω στο μαγικό κόσμο των βιβλίων».Πρόκειται για έκθεση έργων εικονογράφων – συγγραφέων παιδικών βιβλίων: Σοφία Ζαραμπούκα, Oxana Chaus, Φωτεινή Στεφανίδη, Χρήστος Δήμος, Ελένη Βλάχου. Η έκθεση διοργανώνεται με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου (2 Απριλίου), ημέρα γέννησης του συγγραφέα – παραμυθά Χανς Κρίστιαν Άντερσεν και πραγματοποιείται στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «Παχνί δια με την Τέχνη…Καλλιτέχνες γράφουν για τη ζωή τους ζωγραφίζοντας με τα παιδιά».

* Στον 4ο όροφο του Κέντρου Τέχνης λειτουργεί καθημερινά από την μόνιμη συλλογή του Μουσείου Αλ. Κ. Δάμτσα, ( η τρίτη κατά σειρά θεματική ενότητα), με «Έργα Χαρακτικής», χάρτες, γκραβούρες και έργα νεοελλήνων χαρακτών. Περίπου 80 έργα, δείχνοντας ολόκληρο το φάσμα των διαφορετικών τύπων της χαρακτικής τέχνης.
Ώρες λειτουργίας καθημερινά: 10:00 – 13:00 και 18:00 – 21:00 και Σάββατο: 10:00 – 13:00

• Εκθεση ζωγραφικής πραγματοποιεί ο συμπολίτης ζωγράφος Κώστας Κομνηνός στην Galleria-Wine Bar “Arte Libre”. Ο δημιουργός παρουσιάζει καινούργια του δουλειά στο φιλότεχνο κοινό.

• Στην αίθουσα τέχνης “Ηλίου Μέλαθρον” Γκλαβάνη 37-Αλεξάνδρας (1ος όροφος) έναντι Αγίου Νικολάου, το Ιδρυμα “Αφων Δεληγεώργη” διοργανώνει εικαστικές εκθέσεις, ως προσφορά στην κοινωνία της πόλης. Οι ενδιαφερόμενοι καλλιτέχνες που επιθυμούν να εκθέσουν έργα τους, πρέπει να απευθύνονται στο τηλέφωνο 6932119479. Οι συμμετοχές στις εκθέσεις είναι δωρεάν.

• Εκθεση κοσμήματος λειτουργεί στο Μουσείο Πορταριάς και θα διαρκέσει καθ όλη την διάρκεια των ημερών του Πάσχα. Το εργαστήριο χειροποίητου κοσμήματος “RODAKAS” και το εργαστήριο κατασκευής διακοσμητικών αντικειμένων “OBJECT LOVERS” θα παρουσιάσουν χειροποίητες δημιουργίες στους λάτρεις της τέχνης. Η έκθεση θα διαρκέσει έως σήμερα 11 Απριλίου και θα είναι ανοικτή για το κοινό.

* Εκθεση κεριών και χειροτεχνίας της Νίκης Πανταζή, λειτουργεί στην Αχιλλοπούλειο Εμπορική Σχολή Τσαγκαράδας. Την έκθεση διοργανώνει η Επιχείρηση Πολιτισμού Ιστορίας & Τεχνών «Ε.Π.Ι ΤΕΧΝΩΝ» του Δήμου Μουρεσίου, δίνοντας για μια ακόμη φορά, πεδίο δημιουργικής έκφρασης σε μια αξιόλογη γυναίκα.

Ομιλία

*Σειρά διαλέξεων διοργανώνει η Ένωση Χριστιανικών Επιστημόνων Ν. Μαγνησίας στο Πνευματικό Κέντρο της Ιεράς Μητροπόλεως Δημητριάδος και Αλμυρού από 16 Απριλίου ως 20 Μαΐου, στις 8:00 μ.μ. κάθε Δευτέρα. Σύμφωνα με το πρόγραμμα η πρώτη ομιλία θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα, 16 Απριλίου, ώρα 8:30 μ.μ. από τον διδάκτορα της Θεολογίας π. Ιωάννη Μανίκα με θέμα: “ Ορθοδοξία – Ελληνικότητα – 1821”.

Δενδροφύτευση
• Η προγραμματισμένη για την Τετάρτη 28 Μαρτίου δενδροφύτευση των Εκπαιδευτηρίων της Μητροπόλεως, αναβάλλεται, λόγω κακών καιρικών

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου