ΤΟΠΙΚΑ

Βουλιάζει από κόσμο το Πήλιο

βουλιάζει-από-κόσμο-το-πήλιο-409564

Το πρώτο δυνατό Σαββατοκύριακο, μετά από έναν υποτονικό Ιούνιο, ήταν το περασμένο για το Πήλιο και συγκεκριμένα τον Δήμο Ζαγοράς – Μουρεσίου. Η τουριστική κίνηση άρχισε να παίρνει την ανιούσα τόσο με ξένους όσο και Έλληνες εκδρομείς που καταλύουν κυρίως τα Σαββατοκύριακα στους παραθαλάσσιους προορισμούς. Την τιμητική τους έχουν ο Αϊ-Γιάννης, Χορευτό και η Τσαγκαράδα και μαζί τους συμπαρασύρονται και τα υπόλοιπα χωριά του δήμου που βρίσκονται σε κοντινή απόσταση από τις ακτές.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Συλλόγου Επαγγελματιών Ζαγοράς, Θανάση Μπαρούτα, εδώ και δέκα ημέρες η επισκεψιμότητα στην ευρύτερη περιοχή βρίσκεται στα ύψη. Βολιώτες, Θεσσαλοί και Θεσσαλονικείς είναι κυρίως οι εκδρομείς που με την παρουσία τους τονώνουν την τουριστική κίνηση και την οικονομία της περιοχής τα Σαββατοκύριακα.

Το τουριστικό παζλ από την αγορά του εξωτερικού συνθέτουν Γερμανοί, Αυστριακοί και Ισραηλινοί, αλλά και Βαλκάνιοι. «Ευτυχώς φέτος έχουμε επάνοδο των Γερμανών στην περιοχή μας. Οι απευθείας πτήσεις από Μόναχο και Βιέννη στο αεροδρόμιο της Ν. Αγχιάλου μας έχουν βοηθήσει πολύ. Σταθεροί είναι και οι Ισραηλινοί που προτιμούν το τουριστικό πακέτο που περιλαμβάνει Πήλιο και Μετέωρα, ενώ και η αγορά των Βαλκανίων, κυρίως Ρουμάνοι και Σέρβοι, δείχνουν να προτιμούν το Πήλιο και έρχονται στην περιοχή οδικώς», αναφέρει ο κ. Μπαρούτας.

Η κίνηση είναι υψηλότερη τα Σαββατοκύριακα, οπότε και κυμαίνεται περίπου στο 90% στους δημοφιλείς παραθαλάσσιους προορισμούς. «Αλλά και τις καθημερινές σε Χορευτό και Αϊ Γιάννη έχουμε αρκετά υψηλές πληρότητες που αγγίζουν το 70%», προσθέτει ο ίδιος.

Δυστυχώς, οι ξενοδόχοι, όπως αναφέρει ο κ. Μπαρούτας, προσπαθούν να βγάλουν τα έξοδα, μέσα σε ενάμιση μήνα σεζόν. «Πρέπει να μας βοηθήσει η Πολιτεία που συνεχώς μας επιβάλλει φόρους. Θα πρέπει να εκμεταλλευτούμε πιο πολύ το αεροδρόμιο της Ν. Αγχιάλου, που μπορεί να τονώσει τουριστικά και οικονομικά την περιοχή. Ήδη, οι απευθείας πτήσεις από Μόναχο και Βιέννη μας έχουν τονώσει. Θα μπορούσε η κίνηση να είναι ακόμη πιο δυνατή, αν είχαμε κι άλλου προορισμούς στον πίνακα αφίξεων – αναχωρήσεων. Το αεροδρόμιο Ν. Αγχιάλου, έχει το πλεονέκτημα ότι είναι σε απόσταση μόλις μισής ώρας από τον Βόλο και μιάμιση ώρα από τα παράλια του Πηλίου», κατέληξε ο κ. Μπαρούτας.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου