ΤΟΠΙΚΑ

Αγριος τσακωμός οκτώ ανηλίκων για επιλογή του καναλιού

αγριος-τσακωμός-οκτώ-ανηλίκων-για-επι-411374

Καλά στην υγεία τους είναι οι δύο ανήλικοι που διακομίστηκαν προχθές στο Γενικό Νοσοκομείο Βόλου ύστερα από συμπλοκή στο Κέντρο Φιλοξενίας Ασυνόδευτων Ανηλίκων Αιτούντων Άσυλο στην Παιδόπολη Αγριάς.

Σύμφωνα με πληροφορίες, επρόκειτο για δύο Σύρους, οι οποίο τραυματίστηκαν κατά τη διάρκεια έντονου τσακωμού που συνέβη περίπου στις 7.30 το απόγευμα, μεταξύ τεσσάρων Πακιστανών και τεσσάρων Σύρων.

Η διαφορά που έφερε στα χέρια τους ασυνόδευτους ανήλικους, σύμφωνα με τη Διεύθυνση Αστυνομίας Μαγνησίας, ήταν ασήμαντη, καθώς φιλονίκησαν για την επιλογή του τηλεοπτικού προγράμματος.

Ωστόσο, η διαφωνία φαίνεται ότι ξέφυγε από κάθε έλεγχο, καθώς οι ανήλικοι ήρθαν στα χέρια, και οι Πακιστανοί χτύπησαν και τραυμάτισαν τους δύο Σύρους με τα χέρια τους και με λοστό.

Το αποτέλεσμα ήταν οι δύο Σύροι να τραυματιστούν, ο ένας μάλιστα στο κεφάλι, και να χρειάζονται την παροχή πρώτων βοηθειών.

Οι δυο ανήλικοι εισήχθησαν στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών και μετά την παροχή πρώτων βοηθειών έλαβαν εξιτήριο.

Το Αστυνομικό Τμήμα Βόλου συνέχιζε έως αργά προχθές το βράδυ την προανάκριση για το τι ακριβώς συνέβη. Οι τέσσερις Πακιστανοί, μετά τον καβγά άρχισαν να προκαλούν μεγάλες καταστροφές στην Παιδόπολη.

Με τη χρήση λοστών έσπασαν την τηλεόραση, τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές, τις τζαμαρίες και την πόρτα, προκαλώντας ζημιές ύψους περίπου 4.000 ευρώ.

Το Αστυνομικό Τμήμα Βόλου σχημάτισε εναντίον τους δικογραφία την οποία διαβίβασε στα δικαστήρια. Η Εισαγγελία Βόλου άφησε ελεύθερους τους θύτες, οι οποίοι θα δικαστούν από το Δικαστήριο Ανηλίκων Βόλου σε ρητή δικάσιμο.

Στο μεταξύ, με αφορμή το εν λόγω επεισόδιο, ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός – Τομέας Κοινωνικής Ευθύνης Πρόνοιας που λειτουργεί το Κέντρο Φιλοξενίας, εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία αναφέρονται τα εξής: «Το απόγευμα της 28ης Ιουνίου 2017 με ασήμαντη αφορμή προκλήθηκε επεισόδιο ανάμεσα σε φιλοξενούμενους διαφορετικών εθνικοτήτων του Κέντρου Φιλοξενίας Ασυνόδευτων Ανηλίκων.

Με την παρέμβαση του προσωπικού της δομής και με τη συνδρομή της αστυνομίας, το συμβάν έληξε άμεσα, ενώ στο μεταξύ είχαν προκληθεί μικροτραυματισμοί δυο Σύρων, καθώς και περιορισμένες υλικές ζημιές στους χώρους του Κέντρου. Η εύρυθμη λειτουργία της δομής έχει ήδη αποκατασταθεί με τη συμβολή του προσωπικού.

Αξίζει να αναφερθεί ότι οι ασυνόδευτοι ανήλικοι που φιλοξενούνται στο Κέντρο είναι έφηβοι, προέρχονται από δοκιμαζόμενες χώρες και έχουν βιώσει τραυματικές εμπειρίες. Οι κοινωνικοί επιστήμονες της δομής οργανώνουν εκπαιδευτικές και διαπολιτισμικές δραστηριότητες, ενώ παρέχεται συμβουλευτική με στόχο την κατά το δυνατόν αποτελεσματικότερη υποστήριξη των ανηλίκων με σεβασμό στις ιδιαίτερες ανάγκες τους».

Να επισημανθεί ότι η Παιδόπολη Αγριάς φιλοξενεί αυτή τη στιγμή 34 ασυνόδευτους ανήλικους με δυνατότητα διαμονής έως και 48 ατόμων. Ο αριθμός των ανηλίκων που βρίσκονται εκεί δεν είναι σταθερός, καθώς αυξομειώνεται ανάλογα με τις ανάγκες.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου