ΤΟΠΙΚΑ

Εγκύκλιος της Ν.Δ για τους υποψηφίους βουλευτές

εγκύκλιος-της-ν-δ-για-τους-υποψηφίους-β-851206

Την έναρξη της διαδικασίας εκδήλωσης ενδιαφέροντος για τη συμμετοχή στα ψηφοδέλτια της Ν.Δ κατά τις προσεχείς βουλευτικές εκλογές ανακοίνωσε και το κυβερνών κόμμα με εγκύκλιό του προς όλες της ΝΟ.Δ.Ε., πλην των ΝΟ.Δ.Ε. Νομών Αττικής και Θεσσαλονίκης.
Σύμφωνα με την εγκύκλιο, οι υποψήφιοι Βουλευτές Επικρατείας επιλέγονται απ’ ευθείας από τον Πρόεδρο του Κόμματος. Κατά τον ίδιο τρόπο επιλέγονται και οι υποψήφιοι Ευρωβουλευτές, ενώ για την επιλογή του υπόλοιπου αριθμού των υποψηφίων Βουλευτών για το Εθνικό Κοινοβούλιο και την κατάρτιση των συνδυασμών ακολουθεί την εξής διαδικασία:
α) Κάθε πολίτης που έχει τα προσόντα που προβλέπονται από τη νομοθεσία για την εκλογή Βουλευτών μπορεί να υποβάλλει αίτηση προκειμένου να επιλεγεί ως υποψήφιος Βουλευτής.
β) Η αίτηση υποβάλλεται εγγράφως στη ΝΟ.Δ.Ε. και πρέπει απαραίτητα να συνοδεύεται από πενήντα (50) τουλάχιστον υπογραφές πολιτών για κάθε έδρα της εκλογικής περιφέρειας ή από υπογραφές μελών της οικείας ΝΟ.Σ.
γ) Ο τύπος της αίτησης, τα δικαιολογητικά, ο αριθμός των υπογραφών των μελών της ΝΟ.Σ. που πρέπει να τη συνοδεύουν σύμφωνα με το προηγούμενο εδάφιο, κάθε άλλο αναγκαίο στοιχείο, καθώς και οι απαραίτητες διαδικασίες οργανωτικού χαρακτήρα, καθορίζονται με ειδική εγκύκλιο του Προέδρου του Κόμματος ή του Γραμματέα της Κ.Ε., η οποία εκδίδεται έναν χρόνο προ των εκλογών.
δ) Οι ΝΟ.Δ.Ε. αποστέλλουν τις αιτήσεις υποψηφιότητας που συγκεντρώθηκαν στο Πολιτικό Συμβούλιο μέσω του Γραμματέα της Κεντρικής Επιτροπής.
ε) Αφού συγκεντρώσει και εξετάσει τις αιτήσεις υποψηφιότητας που υποβλήθηκαν σε κάθε εκλογική περιφέρεια, το Πολιτικό Συμβούλιο καταρτίζει πίνακα υποψηφίων και εισηγείται σχετικά στον Πρόεδρο του Κόμματος. Στον πίνακα αυτόν συμπεριλαμβάνονται αυτοδικαίως οι εν ενεργεία Βουλευτές του Κόμματος.
στ) Ο Πρόεδρος του Κόμματος επιλέγει τους υποψήφιους Βουλευτές και καταρτίζει τους συνδυασμούς του Κόμματος.
Οι επιθυμούντες να συμμετάσχουν στα ψηφοδέλτια καλούνται να εκδηλώσουν το ενδιαφέρον τους υποβάλλοντας σχετική έγγραφη αίτηση στη ΝΟ.Δ.Ε. της περιφέρειας. Η σχετική αίτηση πρέπει απαραιτήτως να συνοδεύεται από φωτογραφία του ενδιαφερομένου και δακτυλογραφημένο βιογραφικό σημείωμα.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου