ΤΟΠΙΚΑ

Αγορά σε… καλοκαιρινή ραστώνη

αγορά-σε-καλοκαιρινή-ραστώνη-411953

Απογοήτευση και προβληματισμός είναι τα συναισθήματα που διακατέχουν τον εμπορικό κόσμο της περιοχής μας λόγω της καθοδικής πορείας που σημειώνεται στην κίνηση, σε συνδυασμό με την άνοδο της θερμοκρασίας, που λειτουργεί ούτως ή άλλως αποτρεπτικά για τους καταναλωτές.

Η αρνητική εικόνα που παρουσιάζει η αγορά επιφέρει αλλαγές και ανακατατάξεις, καθώς συνεχίζεται η αναζήτηση καταστημάτων με μικρότερα λειτουργικά έξοδα και η μεταφορά επιχειρήσεων για οικονομικούς λόγους.

Μιλώντας στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο Απόστολος Οντόπουλος, οικονομικός επόπτης του Εμπορικού Συλλόγου, υπογραμμίζει ότι «φαίνεται η διστακτικότητα από την πλευρά του καταναλωτή να ξοδέψει έστω και κάτι παραπάνω από αυτά που προϋπολογίζει και πάντοτε φροντίζει να κάνει συμφέρουσες αγορές». Οι έμποροι από την πλευρά τους, «έχουν μειώσει σημαντικά τα περιθώρια του κέρδους, γιατί αντιλαμβανόμαστε τη δεινή κατάσταση που βιώνουν οι καταναλωτές και γενικότερα το κλίμα αβεβαιότητας, που συνθέτει μια αποκαρδιωτική εικόνα», όπως υπογραμμίζει ο ίδιος.

Η ζέστη και οι συνθήκες καύσωνα που επικρατούν, παράλληλα, επιδεινώνουν την κατάσταση στην τοπική αγορά, καθώς, όπως αναφέρουν επαγγελματίες, τις πρωινές, ειδικά ώρες δεν κυκλοφορεί κόσμος στην αγορά, με εξαίρεση τις απογευματινές ώρες, μετά τη δύση του ηλίου. Σε καμία περίπτωση, πάντως, παρατηρούν, δεν θεωρούνται σύμμαχος της αγοράς οι ακραίες καιρικές συνθήκες, σε συνάρτηση πάντα με την οικονομική κρίση, που λειτουργεί κατά κανόνα αποτρεπτικά.

«Όπως διαπιστώνουμε από τις επαφές που έχουμε με τους καταναλωτές, τους πελάτες μας αλλά και ευρύτερα, ο κόσμος νιώθει μεγάλη ανασφάλεια. Οι καταναλωτές προσπαθούν να ψωνίσουν τα απολύτως απαραίτητα και αγοράζουν κάτι φθηνό για να εξυπηρετήσουν τις ανάγκες τους, γιατί φοβούνται πάρα πολύ τους επόμενους μήνες που θα έρθουν», τονίζει ο κ. Οντόπουλος.

Η μειωμένη κίνηση που διαφαίνεται ήδη από το πρώτο δεκαήμερο του Ιουνίου είναι ανησυχητική για τους εμπόρους, οι οποίοι κάνουν παράλληλα λόγο για πολύ μικρή παρουσία των ξένων από την αγορά του Βόλου, με εξαίρεση τα καταστήματα που έχουν προβολή κατά μήκος της Ερμού.

ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου