ΤΟΠΙΚΑ

«Καμίνι» το Μουρτζούκου

καμίνι-το-μουρτζούκου-412061

Σε… καμίνι έχει μετατραπεί τις τελευταίες ημέρες το κτήριο Μουρτζούκου όπου στεγάζεται η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας. Δεκάδες υπάλληλοι προσπαθούν να παλέψουν τις υψηλές θερμοκρασίες με ατομικούς ανεμιστήρες. Για μία ακόμη φορά, το κεντρικό σύστημα θέρμανσης – ψύξης υπολειτουργεί.

Το προβληματικό κτήριο έχει κάνει αυτές τις ημέρες στην κυριολεξία «κόλαση» τη ζωή των υπαλλήλων. Ενώ ο υδράργυρος ανεβαίνει, στο κτήριο δεν υπάρχει καν ψύξη. Την κατάσταση κάνει ακόμη πιο δύσκολη το ίδιο το κτήριο: κατασκευασμένο από γυαλί και σίδερο, «πυρακτώνεται» και εγκλωβίζει όλη τη ζέστη στο εσωτερικό του.

Οι υπάλληλοι προσπαθούν να… δροσιστούν με ανεμιστηράκια. Η κατάσταση είναι τραγική. Πρόκειται για το ίδιο κεντρικό σύστημα που τον χειμώνα είχε χαλάσει, αφήνοντας τότε τους ορόφους εν μέσω ψύχους χωρίς θέρμανση. «Είναι ντροπή. Από τότε δεν έχουν φροντίσει για την επιδιόρθωση του συστήματος. Τη μία παγώνουμε, την άλλη βράζουμε. Εργαζόμαστε πλέον σε συγκεκριμένα γραφεία που υπάρχουν αυτόνομες μονάδες κλιματισμού», διαμαρτυρόταν χθες υπάλληλος.

Αυτή την περίοδο στο κτήριο Μουρτζούκου επικρατεί… πανικός. Όλο το σύστημα ετοιμάζεται για την έκδοση των αποτελεσμάτων των πανελλαδικών εξετάσεων και παράλληλα βρίσκονται σε εξέλιξη οι συνεντεύξεις των υποψηφίων διευθυντών, ενώ οργασμός επικρατεί και για την έκδοση των κενών ανά σχολική μονάδα προκειμένου να γίνουν στη συνέχεια οι αποσπάσεις.

«Κάτω από τέτοιες συνθήκες και φόρτο εργασίας, η κατάσταση γίνεται ακόμη πιο δύσκολη», ανέφερε υπάλληλος. Αν το σύστημα δεν επιδιορθωθεί άμεσα, το επόμενο διήμερο -οπότε και αναμένεται περαιτέρω άνοδος της θερμοκρασίας- θα είναι… καυτό για τους εργαζόμενους στη διοίκηση της εκπαίδευσης.

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου