ΤΟΠΙΚΑ

ΚΚΕ: Να καταδικαστεί η τραμπουκική επίθεση στο αμαξοστάσιο του Βόλου

κκε-να-καταδικαστεί-η-τραμπουκική-επί-412999

Σχετικά με το επεισόδιο που έγινε σήμερα τη νύχτα το αμαξοστάσιο του Δήμου Βόλου μεταξύ μόνιμων εργαζομένων και συμβασιούχων, από την Τ.Ε. Μαγνησίας του ΚΚΕ Εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση: «Η Τ.Ε. Μαγνησίας καταγγέλλει την τραμπούκικη επίθεση από απεργοσπαστικό μηχανισμό της Δημοτικής Αρχής, τα ξημερώματα, ενάντια στους εργαζόμενους που περιφρουρούν τον αγώνα που κάνουν για να μην πεταχτούν στο δρόμο.

Η επίθεση αυτή αποκαλύπτει τη στάση της Δημοτικής Αρχής που στα λόγια κόπτεται για τους συμβασιούχους, αλλά στην πράξη οργανώνει ομάδες απεργοσπαστών, προσπαθεί να καταστείλει τις κινητοποιήσεις. Λειτουργεί αποτελεσματικά στο πλευρό της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, που στρώνει το έδαφος στους επιχειρηματικούς ομίλους οι οποίοι θέλουν να δραστηριοποιηθούν στον τομέα της καθαριότητας. Εξάλλου η Δημοτική Αρχή Βόλου έχει δηλώσει την πρόθεσή της να προωθήσει την ιδιωτικοποίηση της καθαριότητας όπως και άλλων υπηρεσιών. Το «ξεκαθάρισμα του τοπίου» για λογαριασμό των επιχειρηματικών ομίλων περιλαμβάνει και την καταδίκη στην ανεργία των συμβασιούχων. Για την προώθηση αυτού του στόχου χρησιμοποιείται και το καρότο και το μαστίγιο.

Καλούμε το λαό του Βόλου να καταδικάσει την επίθεση και να εκφράσει με κάθε τρόπο τη στήριξή του στους εργαζόμενους των Δήμων. Καλούμε τους μόνιμους υπαλλήλους του Δήμου Βόλου να απαντήσουν στους εκβιασμούς και την τρομοκρατία, να μην επιτρέψουν να περάσει ο κοινωνικός αυτοματισμός εκ μέρους της κυβέρνησης και να απομονώσουν τους ανθρώπους της Δημοτικής Αρχής που οργανώνουν την απεργοσπασία. Να δυναμώσει ο αγώνας απαιτώντας: μόνιμη και σταθερή δουλειά, καμία απόλυση, αποκομιδή και διαχείριση των απορριμμάτων με ευθύνη του κράτους, με χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό, χωρίς εργολάβους και ιδιώτες, χωρίς χαράτσωμα των λαϊκών νοικοκυριών».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου