ΤΟΠΙΚΑ

Κατεδαφίζεται η «Νίκη»

κατεδαφίζεται-η-νίκη-413302

Κατεδάφιση της ιστορίας της Ν. Ιωνίας κατήγγειλαν δημοτικοί σύμβουλοι των μειοψηφιών του Βόλου, με αφορμή την κατεδάφιση του κινηματογράφου «Νίκη» για τη δημιουργία υπαίθριου χώρου στάθμευσης 20 θέσεων. Η παρέμβαση συμπεριλαμβάνεται στον κατάλογο των αστικών αναπλάσεων στις οποίες θα προχωρήσει στο επόμενο χρονικό διάστημα ο δήμος, και προχθές στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου επρόκειτο να εγκριθεί η είσοδος-έξοδος των οχημάτων στο πάρκινγκ από την οδό Αβέρωφ.

Ρεπορτάζ: ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

«Το πρόβλημα στάθμευσης στη Ν. Ιωνία είναι υπαρκτό. Προσπαθούμε να δώσουμε λύσεις έστω και μικρές. Κάνουμε το πρώτο βήμα με το συγκεκριμένο πάρκινγκ και στη συνέχεια αν υπάρξει κάποιο χρηματοδοτικό πρόγραμμα θα επιχειρήσουμε να δημιουργήσουμε και υπόγειο χώρο στάθμευσης στο ίδιο σημείο», ανέφερε ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών, Θανάσης Σταυρίδης.

Τη σύμφωνη γνώμη του στο έργο, εξέφρασε ο επικεφαλής των Δρόμων Συνεργασίας, Μαργαρίτης Πατσιαντάς, υπό την προϋπόθεση της προοπτικής για τη δημιουργία υπόγειου πάρκινγκ.

Έντονα αντέδρασε στην κατεδάφιση της «Νίκης», ο δημοτικός σύμβουλος – μέλος της «Δύναμης Βόλου», Τέλης Δουλόπουλος. «Καταστρέφετε την ιστορία και τις μνήμες της Ν. Ιωνίας για να λύσετε το πρόβλημα στάθμευσης της οδού Αβέρωφ. Το κτήριο του κινηματογράφου Νίκη μπορεί να μην είναι διατηρητέο αλλά είναι άρρηκτα δεμένο με τη Ν. Ιωνία και με την πολιτιστική κληρονομιά της περιοχής. Κάποτε ήταν το κύριο ψυχαγωγικό μέσο για τους ανθρώπους της περιοχής. Δεν πρέπει να το καταστρέψουμε, αντιθέτως θα έπρεπε να κηρυχθεί διατηρητέο. Είστε σε τελείως λάθος δρόμο και μην είστε σίγουροι ότι θα πάρετε άδεια από την ΕΠΑΕ», ανέφερε ο κ. Δουλόπουλος.

Όχι στην κατεδάφιση της «Νίκης» ψήφισε και η επικεφαλής της Επιλογής Ευθύνης, Νατάσσα Οικονόμου, υποστηρίζοντας ότι ο σχεδιασμός της προηγούμενης δημοτικής αρχής συνδύαζε την ιστορία και τη βιωσιμότητα του κτηρίου με τη δημιουργία εμπορικών καταστημάτων στο ισόγειο, δύο ορόφους πάρκινγκ και στην ταράτσα λειτουργία θερινού σινεμά.

«Το τελευταίο απομεινάρι του κλασικού κινηματογράφου στην πόλη είναι η Νίκη. Ακόμη και το όνομα, μόνο τυχαία δεν δόθηκε στον κινηματογράφο αυτό. Αν έχει μείνει στη Ν. Ιωνία ένα σχοινί για να κρατήσει την πολιτιστική της κληρονομιά, είναι η Νίκη και η Κλούβα. Θα είμαστε απέναντι», είπε από την πλευρά του ο ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος, Κ. Γαργάλας.

Ο κ. Πατσιαντάς επιτέθηκε εναντίον του κ. Δουλόπουλου και της κ. Οικονόμου για το θέμα της Νίκης. Για τον κ. Δουλόπουλο, είπε ότι ήταν άστοχη η σύγκριση του κτηρίου της Νίκης και του Αχίλλειου, υποστηρίζοντας ότι το πρώτο δεν έχει κανένα αρχιτεκτονικό ενδιαφέρον.

Για την κ. Οικονόμου, υποστήριξε ότι άλλαξε θέση για να κάνει την καλή στη Ν. Ιωνία.

«Θυμάμαι πολύ καλά τι έχω ψηφίσει και δεν είναι έτσι όπως τα λέτε. Άλλοι σας εκνεύρισαν. Αλλά ακόμη και να αλλάξει κάποιος θέση, έχει το δικαίωμα να το κάνει. Θεωρώ ακατανόητη της συμπεριφορά σας αυτή», απάντησε η κ. Οικονόμου, η οποία ψήφισε αρνητικά στο σχεδιασμό που υπάρχει από τη δημοτική αρχή.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου