ΤΟΠΙΚΑ

Αντιδράσεις στο ΚΑΠΗ Αγριάς

αντιδράσεις-στο-καπη-αγριάς-413341

Την αντίθεσή τους απέναντι στην προοπτική μεταφοράς του ΚΑΠΗ Αγριάς σε άλλο χώρο διατυπώνουν εγγράφως τα μέλη, με κείμενο διαμαρτυρίας το οποίο συνυπογράφουν, καλώντας τον Δήμο Βόλου να τείνει ευήκοον ους στο αίτημά τους.

«Με λύπη μας πληροφορηθήκαμε τη μεταφορά του ΚΑΠΗ σε άλλο χώρο (πρώην κέντρο διασκέδασης “Διόνυσος”) ο οποίος κατά τη γνώμη μας είναι ακατάλληλος για ηλικιωμένους, και θα κάνουμε κάθε δυνατή προσπάθεια να την ανατρέψουμε», όπως επισημαίνουν τα μέλη του ΚΑΠΗ Αγριάς.

Οι συνυπογράφοντες το κείμενο διαμαρτυρίας, εκφράζουν τη θέση ότι «είναι στη διακριτική ευχέρεια του Δήμου Βόλου να σταματήσει τις διαδικασίες μεταφοράς του ΚΑΠΗ και να δει το αίτημά μας θετικά, έτσι ώστε να παραμείνουμε στον ίδιο χώρο και όχι σε χώρο που είναι για άλλη χρήση».

Στην ίδια ανακοίνωση υπενθυμίζεται ότι το ΚΑΠΗ Αγριάς λειτουργεί στα πλαίσια της ευρύτερης κοινωνικής πολιτικής του Δήμου Βόλου. Ο σκοπός της ύπαρξης του ΚΑΠΗ είναι η πρόληψη βιολογικών, ψυχολογικών και κοινωνικών προβλημάτων των ηλικιωμένων, ώστε να παραμείνουν αυτόνομα και ενεργά μέλη του κοινωνικού συνόλου. Τα μέλη του ΚΑΠΗ Αγριάς, επισημαίνουν παράλληλα ότι «θέλουμε να αξιοποιήσουμε τον ελεύθερο χώρο που διαθέτουμε δημιουργικά, διευκολύνοντας την επικοινωνία μας με άλλα άτομα της ηλικίας μας, καλύπτοντας την ανάγκη μας για ψυχαγωγία, με απώτερο όφελος την αποφυγή κοινωνικού αποκλεισμού».

Τα μέλη του ΚΑΠΗ Αγριάς ευχαριστούν «όσους είναι κοντά μας σε αυτή την προσπάθεια» και ευελπιστούν ότι «η φωνή της τρίτης ηλικίας θα ευαισθητοποιήσει κάποιους και θα πράξουν το δίκαιο και το σωστό».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου