ΤΟΠΙΚΑ

Εδέσματα σε Ολλανδέζες bloggers

εδέσματα-σε-ολλανδέζες-bloggers-413378

Τη φιλόξενή του διάθεση εξέφρασε το ΔΣ του Συλλόγου Γυναικών Ν. Αγχιάλου, παρουσιάζοντας παραδοσιακά εδέσματα της Νέας Αγχιάλου, με αφορμή την επίσκεψη δύο bloggers από την Ολλανδία ως απεσταλμένες του γραφείου ΕΟΤ των κάτω χωρών.

Μετά από πρόταση του προέδρου Επαγγελματιών Υγειονομικού Ενδιαφέροντος Βασίλη Ασδεράκη, το ΔΣ του Συλλόγου ανταποκρίθηκε στη πρότασή του, παρουσιάζοντας τοπικές λιχουδιές. Οι δύο bloggers Mrs Kelly και Mrs Ianna, οι οποίες ασχολούνται με τη γαστρονομία του κάθε τόπου που επισκέπτονται, έμειναν κατενθουσιασμένες από τη φιλοξενία και τα παραδοσιακά φαγητά και γλυκά που δοκίμασαν. Όλα αυτά φυσικά, θα τα αναρτήσουν στο διαδίκτυο στη πατρίδα τους, προς όφελος της Νέας Αγχιάλου από τουριστικής πλευράς.

Το ΔΣ του Συλλόγου διατυπώνει θερμές ευχαριστίες στη Σταυρούλα Αιμονιώτη, η οποία άνοιξε το σπίτι της για τη συγκεκριμένη παρουσίαση, και την Μπέτυ Λάζογλου μέλος του Συλλόγου, για τη βοήθειά της στη παρασκευή των εδεσμάτων.

Στο μεταξύ, με κέφι έγινε και φέτος η αναβίωση του εθίμου του Κλήδονα την περασμένη Παρασκευή 23 Ιουνίου στον χώρο της πλατείας, μπροστά από το καφέ, ενώ τραπεζοκαθίσματα διέθεσε ο δήμος. Στο αμίλητο νερό ρίχτηκαν τα ριζικάρια και διαβάστηκαν ανάλογα στιχάκια. Στη συνέχεια ακολούθησε το κάψιμο των στεφανιών, πήδησαν τις φωτιές μικροί και μεγάλοι και ξεκίνησε ο χορός με τραγούδια της Ανατολικής Ρωμυλίας. Στη συντροφιά προστέθηκε και ένα γκρουπ από Πολωνούς τουρίστες, οι οποίοι με χαρά έλαβαν μέρος στους «ενωτικούς χορούς μας». Το γλέντι κράτησε ως αργά το βράδυ και σηματοδότησε το φετινό καλοκαίρι.

Τέλος, ο ίδιος Σύλλογος διοργάνωσε με επιτυχία εκδήλωση για τη «Γιορτή της Μητέρας» στο κέντρο Γαλαξίας, όπου επικράτησε το αδιαχώρητο. Ομιλήτριες ήταν η πρόεδρος Χριστίνα Καρανικόλα και η εκπαιδευτικός Φωτεινή Τσάμη, ενώ χαιρετισμό απηύθυνε η αντιδήμαρχος Παιδείας και Πολιτισμού Γ. Μποντού-Τοκαλή.

Στη συνέχεια, απαγγέλθηκαν ποιήματα από τις Άννα Ζαράρη, Σμαρώ Ερρινάκη, τις πρώην προέδρους Βέτα Δερδελάκου και Ελένη Γκίνη, και επίσης τις Καλλιόπη Γκριναφίδου – Κακάνη, Ρένα Βογιατζάκη – Μακρή και τη μικρή Βασιλική Γαραντζιώτη. Την εκδήλωση κόσμησε η καταξιωμένη καλλιτέχνιδα μέλος του Συλλόγου Μίτσα Αποστολοπούλου με τα όμορφα τραγούδια της για τη μητέρα. Η γραμματέας του Δ.Σ. Βιβή Παπαναστασίου ενημέρωσε τα μέλη για τη διάκριση της χορωδίας του Γυμνασίου σε Φεστιβάλ Σχολικών Μουσικών Συνόλων, που πραγματοποιήθηκε αρχές Μαΐου στην Ιταλία, ενώ η Mαρία Κιρκιλή, μέλος του Συλλόγου, πρόσφερε από το φυτώριό της ολόδροσα τριαντάφυλλα για τον στολισμό της αίθουσας.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου