ΤΟΠΙΚΑ

Στο «κόκκινο» η θερμοκρασία και στη Μαγνησία

στο-κόκκινο-η-θερμοκρασία-και-στη-μα-414537

Ξεκίνησε τη «ταξίδι» των πολύ θερμών αερίων μαζών από τις περιοχές της Αλγερίας και της Τυνησίας, που από μεθαύριο Πέμπτη θα επηρεάσουν ολόκληρη την Ελλάδα. Στο νέο ηλεκτρονικό μήνυμα που απέστειλε χθες στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο μετεωρολόγος Ιωάννης Καλλιάνος, όπου περιγράφεται αναλυτικά ο καιρός των επόμενων ημερών, υπογραμμίζει ότι «αν διατηρηθούν τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία, φαίνεται ότι στις ευπαθείς στη ζέστη περιοχές, οι θερμοκρασίες ενδεχομένως να αγγίξουν ακόμη και τους 44-45°C».

Στον Βόλο, ο υδράργυρος αναμένεται να δείξει 38οC μεθαύριο Πέμπτη ενώ στη διάρκεια του Σαββατοκύριακου θα πλησιάσει ακόμη και τους 40ο C.

«Στις περιοχές που υπάρχουν μεγάλες εκτάσεις με τσιμέντο και στις μεγαλουπόλεις, από μεθαύριο Πέμπτη έως και την ερχόμενη Κυριακή ο υδράργυρος δεν θα μπορέσει να κατέβει πιο κάτω από τους 30 – 31°C. Οπότε, όπως αντιλαμβάνεστε, τα βράδια θα είναι δύσκολα ως προς την αίσθηση της δυσφορίας, λόγω του ότι θα είναι αυξημένες και οι τιμές της σχετικής υγρασίας», τονίζει ο ίδιος.

Σύμφωνα με τα διαθέσιμα μέχρι στιγμής στοιχεία, μετά το πέρας του ισχυρού αυτού καύσωνα, θα επικρατήσουν ισχυροί βοριάδες που θα εκτοπίσουν αυτές τις θερμές αέριες μάζες. «Ήδη από την Κυριακή το βράδυ, θα “ανασάνουν” κάπως τα δυτικά και βόρεια της χώρας. Στις υπόλοιπες περιοχές αναμένεται κατά τη διάρκεια της Δευτέρας να υποχωρήσει σταδιακά η ζέστη», αναφέρει το ηλεκτρονικό μήνυμα, με την επισήμανση ότι «ενδέχεται να υπάρξουν μικροαλλαγές σε αυτές τις τιμές».

Κλείνοντας, ο κ. Καλλιάνος συνιστά στις ευπαθείς ομάδες, τους ηλικιωμένους και τα μικρά παιδιά να περιορίσουν τις μετακινήσεις τους από τις 11 το πρωί και μέχρι τις 5 το απόγευμα, καθ’ όλη τη διάρκεια τους συγκεκριμένου τετραημέρου (Πέμπτη έως Κυριακή).

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου