ΤΟΠΙΚΑ

Αντιδράσεις για το χριστουγεννιάτικο φωτισμό από τις μειοψηφίες

αντιδράσεις-για-το-χριστουγεννιάτικ-415210

Νέες αντιδράσεις από τις μειοψηφίες στην εκκίνηση δημόσιου ανοιχτού διαγωνισμού για την προμήθεια χριστουγεννιάτικου διάκοσμου για το Δήμο Βόλου, ενδεικτικού προϋπολογισμού 168.640 ευρώ.

Η επικεφαλής της Επιλογής Ευθύνης Ν. Οικονόμου υποστήριξε ότι έγιναν επενδύσεις για τα φωτισμό, αλλά δεν έγινε μελέτη για να καταδειχθούν τα πολλαπλασιαστικά οφέλη. «Δεν αυξήθηκαν οι κλίνες, δεν είχαν τζίρο τα καταστήματα εστίασης. Φέρτε μας μια μελέτη να δούμε τι έγιναν τα περσινά να λαμπάκια», είπε χαρακτηριστικά.

Το θέμα αρνήθηκε να ψηφίσει και ο επικεφαλής της Δύναμης Βόλου, Μιχάλης Μιτζικός αναφέροντας ότι πλέον η δαπάνη «σκαρφαλώνει» στο μισό εκατ. ευρώ.

«Με τα χρήματα που διατίθενται για λαμπάκια θα μπορούσε να είχε γίνει κούκλα η Ν. Ιωνία. Επίσης, οι 170.000 θα μπορούσαν να σπάσουν σε δέκα κομμάτια και να πάμε σε δέκα απομακρυσμένες περιοχές της πόλης και να αλλάξουμε την καθημερινότητά τους», είπε από την πλευρά του ο ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος, Κώστας Γαργάλας.

«Ο δήμος έχει την πολυτέλεια να δώσει αυτά τα χρήματα για την προβολή της πόλης. Ρωτήστε τα μαγαζιά και ξενοδοχεία. Δεν κάναμε εμείς τρία χρόνια για να κλείσουμε οικονομικές χρήσεις και ισολογισμό», είπε ο αντιδήμαρχος οικονομικών Ανδρέας Ζέρβας αφήνοντας αιχμές κατά της προηγούμενης δημοτικής αρχής.

Από την πλευρά του, ο εκτελών χρέη Δημάρχου, Θάνος Θεοδώρου, εξήγησε ότι το κόστος είναι ενδεικτικό και θα μειωθεί από τις εκπτώσεις που θα προσφέρουν οι ενδιαφερόμενοι.

Το θέμα εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου