ΤΟΠΙΚΑ

Μαρτύριο της σταγόνας… για μία γνωμάτευση στα εξωτερικά ιατρεία

μαρτύριο-της-σταγόνας-για-μία-γνωμάτ-415558

Το μαρτύριο της σταγόνας βιώνουν τις τελευταίες μέρες δεκάδες Βολιώτες υποψήφιοι των Πανελλαδικών Εξετάσεων. Ενώ ο χρόνος κυλάει αντίστροφα, προκειμένου να καταθέσουν τα απαραίτητα ιατρικά δικαιολογητικά για να μπορούν να συμμετέχουν ως υποψήφιοι στις στρατιωτικές σχολές, την Αστυνομία και την Πυροσβεστική, το Νοσοκομείο Βόλου δυσκολεύεται να εξυπηρετήσει τον όγκο των ραντεβού.

Αφενός δεν υπάρχουν όλες οι ειδικότητες των γιατρών από τους οποίους πρέπει να εξεταστούν, και αφετέρου η ζήτηση είναι τόσο μεγάλη που δεν είναι σίγουρο πως θα προλάβουν να εξυπηρετηθούν στο διάστημα που απομένει όλοι οι ενδιαφερόμενοι.

Αρκετοί γονείς απευθύνθηκαν ήδη σε άλλα νοσοκομεία της Περιφέρειας Θεσσαλίας, όπως το Πανεπιστημιακό, προκειμένου να προγραμματίσουν ραντεβού σε ειδικότητες στις οποίες στο Αχιλλοπούλειο δεν είναι εφικτός ο προγραμματισμός ραντεβού στα εξωτερικά ιατρεία, είτε γιατί δεν υπάρχουν είτε διότι οι αρμόδιοι γιατροί εξετάζουν συγκεκριμένες μέρες.

Για παράδειγμα, για εξέταση από δερματολόγο οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να προγραμματίσουν ραντεβού στο Πανεπιστημιακό ή το Νομαρχιακό Νοσοκομείο της Λάρισας, ενώ για πνευμονολόγο, ραντεβού στο εξωτερικά ιατρεία του ΓΝΒ προγραμματίζονται μία φορά την εβδομάδα. Μεγάλος εξάλλου είναι ο όγκος των ραντεβού που έχουν ζητηθεί για την Καρδιολογική Κλινική του Αχιλλοπουλείου.

Η προθεσμία που έχουν οι υποψήφιοι για να συγκεντρώσουν όλα τα δικαιολογητικά εκπνέει την ερχόμενη Τρίτη και αυτό προκαλεί επιπλέον άγχος και αγωνία στους ίδιους και τις οικογένειές τους, οι οποίες αναζητούν λύση προκειμένου να εξυπηρετηθούν χωρίς ταλαιπωρία.

Υπολογίζεται ότι στη συγκεκριμένη διαδικασία συγκέντρωσης δικαιολογητικών βρίσκονται περίπου 1.000 υποψήφιο, που συνολικά πρέπει να υποβληθούν σε εξετάσεις στα εξωτερικά ιατρεία του νοσοκομείου.

«Κάθε χρόνο τέτοια περίοδο παρατηρείται αυξημένη ζήτηση, καθώς οι υποψήφιοι πρέπει να συγκεντρώσουν τα απαραίτητα δικαιολογητικά για τις πανελλήνιες εξετάσεις. Έχουμε δώσει οδηγίες για την εξυπηρέτησή τους, όμως ο όγκος είναι τέτοιος που αντιλαμβάνεται κανείς πως δεν είναι πάντα εφικτό αυτό», τόνισε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο διοικητής κ. Μ. Δραμητινός.

Όπως εξήγησε ο ίδιος, το θέμα δεν αφορά μόνο στο Νοσοκομείο Βόλου αλλά σε ολόκληρη την Ελλάδα, αφού, όπως είπε, ακόμη και στα νοσοκομεία που υπάρχουν όλες οι ειδικότητες δεν αποφεύγεται η ταλαιπωρία, καθώς οι προθεσμίες που έχουν οι υποψήφιοι είναι ασφυκτικές. «Θα πρέπει το θέμα των δικαιολογητικών για τους υποψηφίους των ειδικών κατηγοριών να αντιμετωπιστεί συνολικά από το Υπουργείο Παιδείας. Να εκδοθεί μία εγκύκλιος που να επιτρέπει τη χορήγηση δικαιολογητικών επίσης από τους γιατρούς του ΠΕΔΥ και τους συμβεβλημένους του ΕΟΠΥΥ, ώστε να μη συσσωρεύονται όλα τα ραντεβού στα δημόσια νοσοκομεία. Έτσι η διαδικασία θα ολοκληρώνεται πιο εύκολα και οι υποψήφιοι δεν θα ταλαιπωρούνται», κατέληξε ο κ. Δραμητινός.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου