ΤΟΠΙΚΑ

Θα τιμηθεί ο τραυματιοφορέας Σωτ. Βολιώτης που έσωσε νεογνό

θα-τιμηθεί-ο-τραυματιοφορέας-σωτ-βολι-415623

Δεν προλάβαινε να δέχεται συγχαρητήρια σήμερα ο Σωτήρης Βολιώτης, τραυματιοφορέας του Νοσοκομείου Βόλου. Xάρη στην έγκαιρη και ψύχραιμη παρέμβασή του σώθηκε ένα νεογνό κοριτσάκι που γεννήθηκε πρόωρα την Παρασκευή το απόγευμα. Ο ομφάλιος λώρος του πρόωρου μωρού ήταν τυλιγμένος στο λαιμό του, με αποτέλεσμα να εμποδίζει την αναπνοή του. Χωρίς δεύτερη σκέψη και κινούμενος καθαρά από ένστικτο, όπως είπε ο Σωτήρης Βολιώτης τράβηξε τον ομφάλιο λώρο και αυτό ήταν. Το νεογνό «απελευθερώθηκε» άρχισε να κλαίει, πήρε τις πρώτες αναπνοές και δεν διέτρεξε μεγαλύτερο κίνδυνο.

Ο τραυματιοφορέας που υπηρετεί στο Αχιλλοπούλειο τριάντα ολόκληρα χρόνια διηγήθηκε την εμπειρία του σήμερα το πρωί στους δημοσιογράφους ενώ ο διοικητής του Νοσοκομείου Μ. Δραμητινός ανακοίνωσε πως ο κ. Βολιώτης θα τιμηθεί από το Αχιλλοπούλειο για την πράξη του.

«Σε αυτές τις περιπτώσεις και τα δευτερόλεπτα που περνάνε είναι καθοριστικά. Βρισκόμασταν στο ασανσέρ μαζί με τους γιατρούς και τη νοσηλεύτρια που έκαναν προσπάθεια να βοηθήσουν το νεογνό. Προσωπικά αντέδρασα ενστικτωδώς. Τράβηξα με μία κίνηση τον ομφάλιο λώρο, το μωρό αμέσως άρχισε να κλαίει και έτσι όλοι ανακουφιστήκαμε» σημείωσε σε δηλώσεις του ο τραυματιοφορέας.

Η νεαρή μητέρα το απόγευμα της Παρασκευής αισθάνθηκε έντονους πόνους. Ο πατέρας της την μετέφερε με ΙΧ στο Νοσοκομείο, όμως καθ’ οδόν η νεαρή γυναίκα γέννησε. Στα Επείγοντα και στη Γυναικολογική που ειδοποιήθηκαν σχετικά γιατροί και νοσηλεύτριες σήμανε συναγερμός.

Μόλις έφτασε στο νοσοκομείο η νεαρή μητέρα οι γιατροί διαπίστωσαν πως το νεογνό ήταν «δεμένο» με τον ομφάλιο λώρο. Ο τραυματιοφορέας παρέλαβε τη μητέρα και το νεογνό προκειμένου να μεταφερθούν στον 4ο όροφο στη Γυναικολογική Κλινική. Με την είσοδό τους στο ασανσέρ νοσηλεύτρια που συνόδευε τους γιατρούς, αισθάνθηκε δυσφορία. Ο Σωτήρης Βολιώτης όμως δεν έχασε την ψυχραιμία του. Ξετύλιξε τον ομφάλιο λώρο από το λαιμό του παιδιού και έτσι αποφεύχθηκε ο κίνδυνος το νεογνό να υποστεί σοβαρή βλάβη.

«Είναι τα μικρά θαύματα καθημερινών ανθρώπων στο Νοσοκομείο μας» τόνισε η διευθύντρια της νοσηλευτικής Υπηρεσίας Κατερίνα Χαρανά, εξαίροντας το γεγονός πως ο κ. Βολιώτης, παρότι δεν είναι γιατρός είχε την ψυχραιμία με τη συνδρομή του να βοηθήσει το νεογέννητο κοριτσάκι.

Νεογνό και η νεαρή μητέρα που μάλιστα είναι σύζυγος γιατρού του Νοσοκομείου, χαίρουν άκρας υγείας και νοσηλεύονται στη Γυναικολογική Κλινική.

Σχετικά άρθρα:

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου