ΤΟΠΙΚΑ

Συνεργασία Μ. Χρυσοβελώνη με τον Γ.Γ. Λιμένων για την ανάπτυξη της κρουαζιέρας

συνεργασία-μ-χρυσοβελώνη-με-τον-γ-γ-λι-415905

Η τ. υφυπουργός και Περιφερειακή Σύμβουλος Θεσσαλίας κ. Μαρίνα Χρυσοβελώνη είχε συνάντηση σήμερα Δευτέρα 26 Ιουνίου, με τον Γενικό Γραμματέα Λιμένων, Λιμενικής Πολιτικής και Ναυτιλιακών Επενδύσεων κ. Χρήστο Λαμπρίδη, στα πλαίσια επίσκεψης του με αφορμή την τελετή λήξης της Ναυτικής Εβδομάδας την οποία διοργάνωσε ο Οργανισμός Λιμένος Βόλου με την Ιερά Μητρόπολη Δημητριάδος.

Κυρίαρχο θέμα της συζήτησης ήταν η περαιτέρω ανάπτυξη της κρουαζιέρας στο λιμάνι του Βόλου, όπου και οι δύο πλευρές συμφώνησαν ότι ήδη παρουσιάζονται ενθαρρυντικά οικονομικά στοιχεία για την κρουαζιέρα στην Ελλάδα, τονίζοντας ότι ο Βόλος όπως και τα νησιά των Σποράδων. αποτελούν κύριο προορισμό για την κρουαζιέρα.

Η κρουαζιέρα είναι ο δεύτερος πυλώνας μετά το αεροδρόμιο της Νέας Αγχιάλου που θα πρέπει να προσεχθεί ιδιαίτερα για την αύξηση της τουριστικής κίνησης της Μαγνησίας.

Όπως τόνισε η Μ. Χρυσοβελώνη, η Περιφέρεια Θεσσαλίας σε απόλυτη συνεργασία με τον Οργανισμό Λιμένος Βόλου και με τον Πρόεδρο κ. Θ. Σταυριδόπουλο, επιζητώντας την αναβάθμιση του λιμανιού του Βόλου, μεταξύ άλλων, υλοποίησεμέσω του ΕΣΠΑ την εγκατάσταση του ολοκληρωμένου συστήματος ασφάλειας ISPS προϋπολογισμού 1,2 εκ. ευρώ, το οποίο καθιστά το λιμάνι ασφαλές, ελκυστικό, ανταγωνιστικό, ποιοτικό και φιλικό στους επισκέπτες, τους εργαζομένους και την τοπική κοινωνία. Επίσης η Μ. Χρυσοβελώνη τόνισε ότι επί θητεία της στο υπουργείο ΥΠΟΜΕΔΙ, είχε δρομολογηθεί σε συνεργασία με άλλους εμπλεκόμενους φορείς,η ένταξη της Μαγνησίας και της Θεσσαλίας γενικότερα στο Δίκτυο Συνδυασμένων Μεταφορών (Λιμάνι – Τρένο- Αεροδρόμιο), πρωτοβουλία ηοποία πρέπει να συνεχιστεί και να ολοκληρωθείδιότι είναι πολύ σημαντική για την ανάπτυξη της περιοχής.

Τέλος ο κ. Λαμπρίδης ζήτησε από την Μ. Χρυσοβελώνη, με την ιδιότητά της ως ΠεριφερειακήΣύμβουλος Θεσσαλίας αλλά και με την εμπειρία που αποκόμισε στο υπουργείο ΥΠΟΜΕΔΙ,να συνεχιστεί η συνεργασία τους, ορίζοντας την επόμενη συνάντηση στην Αθήνα προκειμένου να προγραμματιστούν οι νέοι στόχοι για θέματα υψηλού ενδιαφέροντος που αφορούν στο Βόλο και στην Περιφέρεια Θεσσαλίας τα οποία και θα ανακοινωθούν μετά το πέρας της συνάντησης.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου