ΤΟΠΙΚΑ

Επερώτηση ανεξάρτητων δημοτικών συμβούλων για το καταφύγιο αδέσποτων

επερώτηση-ανεξάρτητων-δημοτικών-συμ-416224

Επερώτηση προς τον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου Βόλου κατέθεσαν οι ανεξάρτητοι δημοτικοί σύμβουλοι Ελένη Μεϊκοπούλου –Ανδρέου, Ιάσονας Αποστολάκης, Κώστας Γαργάλας, Ματθαίος Δραμητινός, Φωτεινή Κοκκινάκη και Ιωάννης Μολοχίδης, σχετικά με τις ενέργειες του Δήμου Βόλου για την ορθή λειτουργία και διαχείριση δημοτικού καταφυγίου αδέσποτων ζώων.

Ειδικότερα, στην επερώτησή τους οι έξι δημοτικοί σύμβουλοι αναφέρουν: «Σε συνέχεια της από 12/6/2017 προηγούμενης ερώτησης μας, σχετικά με την καθόλα προβληματική λειτουργία του δημοτικού καταφυγίου αδέσποτων ζώων συντροφιάς, επανερχόμαστε προκειμένου να υπάρξει ενημέρωση για ένα θέμα που μόνο ασήμαντο δεν μπορεί να χαρακτηριστεί.

Στις 6/6/2017 Κτηνίατροι του τμήματος Κτηνιατρικής των Π.Ε. Μαγνησίας και Σποράδων, πραγματοποίησαν αυτοψία στο καταφύγιο αδέσποτων ζώων στη θέση Μαραθά Δ.Δ. Γλαφυρών. Από τον έλεγχο διαπιστώθηκαν υπαίθριες μη αδειοδοτημένες περιφραγμένες εγκαταστάσεις όπως και υπεράριθμο σύνολο φιλοξενούμενων σκύλων. Συγκεκριμένα καταμετρήθηκαν 79 ζώα την στιγμή που το καταφύγιο είναι αδειοδοτημένο να φιλοξενεί 40, ενώ δεν υπήρχε η δυνατότητα επίδειξης των καρτελών των ζώων.

Στο με αρ.πρωτ Δ.Α.Ο.Κ.13913/13-6-2017 έγγραφο της Κτηνιατρικής Υπηρεσίας γίνονται συστάσεις προς τον Δήμο Βόλου για την ορθή λειτουργία του δημοτικού καταφυγίου, με συγκεκριμένες μάλιστα προθεσμίες μέσα στις οποίες πρέπει ο Δήμος Βόλου να συμμορφωθεί.

Ερωτάται η Δημοτική Αρχή:

– Έχει πραγματοποιηθεί η μετεγκατάσταση σκύλων από τις μη αδειοδοτημένες εγκαταστάσεις σε κανονικές θέσεις του καταφυγίου;

– Έχει επιταχυνθεί η ροή επανένταξης των ζώων στο φυσικό περιβάλλον, αφού προηγουμένως έχουν ενημερωθεί τα τηρούμενα βιβλία-μητρώα, στειρωθεί, σημανθεί και παρασχεθεί υγειονομική φροντίδα στα ζώα σύμφωνα με την κατανομή που αποφασίζει η πενταμελής επιτροπή παρακολούθησης προγράμματος;

– Έχουν υποβληθεί σε ευθανασίες ζώα και αν ναι έχουν τηρηθεί όσα προβλέπει το άρθρο 46 παρ.6 υποπερ. Δ του ν.4325/2014;

– Έχει υποβληθεί εκ μέρους του Δήμου Βόλου αίτηση έγκρισης ίδρυσης πρόσθετων εγκαταστάσεων φιλοξενίας σκύλων στο υπάρχον καταφύγιο είτε σε έτερο χώρο;

Δεδομένου ότι στον Δήμο έχει δοθεί προθεσμία 15 ημερών, σε ποιές από τις παραπάνω ενέργειες έχει προβεί η αρμόδια αντιδημαρχία;».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου