ΤΟΠΙΚΑ

Σχόλια – Ειδήσεις – Παράπονα – Επιστολές

σχόλια-ειδήσεις-παράπονα-επιστο-851206

Οικονομική κατάσταση
Ο πληθωρισμός πέφτει, αλλά η ακρίβεια ανεβαίνει. Με μεγαλύτερη ταχύτητα όμως ανεβαίνουν τα χρέη των νοικοκυριών. Αυτό είναι και το χειρότερο, γιατί κάποια στιγμή η φούσκα του υπερδανεισμού θα σκάσει και στην Ελλάδα. Μια βόλτα στα τραπεζικά υποκαταστήματα του Βόλου μπορεί να αποδείξει στον κάθε δύσπιστο ότι δάνεια κυρίως καταναλωτικά και κατά δεύτερο λόγο στεγαστικά εγκρίνονται καθημερινά. Οι τράπεζες δίνουν, γιατί κερδίζουν. Το θέμα είναι ποιοι και πώς θα τα αποπληρώσουν. Χρηματιστήριο είναι και αυτό, μην νομίζετε.
Χ.Μ.

Αδιαφανείς διαδικασίες
Δεν είναι μόνο ότι οι αγρότες καλούνται να πληρώσουν σημαντικά ποσά προκειμένου να εισπράξουν τις επιδοτήσεις για τα προϊόντα τους, πολλές φορές δεν λαμβάνουν για τεχνικούς κυρίως λόγους ούτε τα ανάλογα παραστατικά. Ένας αγρότης που μένει δεκάδες χιλιόμετρα μακριά από την έδρα της Ένωσης Γεωργικών Συνεταιρισμών στην οποία ανήκει, είναι δύσκολο να κάνει ολόκληρο ταξίδι για να πάρει μια απόδειξη των πενήντα ή των εκατό ευρώ. Το κυριότερο όμως ερώτημα που προκύπτει από την συγκεκριμένη υπόθεση, την οποία δικαίως οι αγρότες αποκαλούν χαράτσι, είναι η εξής: Η Ευρωπαϊκή Νομοθεσία δεν διευκρινίζει σαφώς και αυστηρώς ότι απαγορεύονται καθοιονδήποτε τρόπο οι επιβαρύνσεις (κρατήσεις) επί των επιδοτήσεων; Νομίζουμε ότι ισχύει ακόμα. Δε γίνεται λόγος όταν τα ποσά είναι πέντε, δέκα ή δεκαπέντε ευρώ για έξοδα συμπλήρωσης των δικαιολογητικών. Όταν τα ποσά είναι εκατό και διακόσια ευρώ υπάρχει αντικείμενο. Ένα ακόμα εύλογο ερώτημα που προκύπτει από την συγκεκριμένη σκοτεινή υπόθεση είναι: γιατί κοστίζει περισσότερο η συμπλήρωση των δικαιολογητικών για μεγάλα ποσά επιδοτήσεων σε σχέση με τα μικρότερα; Τα ίδια χαρτιά δεν συμπληρώνονται; Με ποια λογική οι ενώσεις κρατούν αμοιβή με ποσοστά και όχι εφάπαξ ποσό; Επιτέλους ας ξεκαθαρίσει η υπόθεση.
Χ.Μ.

Τα νάιλον στα καταστήματα
Σε απάντηση επισημάνσεων που κάνουν κατά καιρούς αναγνώστες μας για τις νάιλον κατασκευές που έχουν τοποθετήσει πολλοί επαγγελματίες καταστημάτων, τόσο στην παραλιακή, όσο και σε πολλούς καθέτους δρόμους του Βόλου, από τους ίδιους τους επιχειρηματίες διευκρινίζεται ότι εδώ και ένα χρόνο έχουν στα χέρια τους δικαστική απόφαση που τους δικαιώνει για τη συγκεκριμένη πρακτική που έχουν υιοθετήσει, σε μία προσπάθεια, όπως λένε, για την προστασία των πελατών τους από το κρύο και από τον αέρα.
Η μήνυση είχε γίνει από τους οικολόγους της Περιβαλλοντικής Πρωτοβουλίας που διαμαρτύρονταν για την κακή αισθητική που δημιουργούνταν από τις συγκεκριμένες κατασκευές στο πλέον προνομιούχο κομμάτι της πόλης και στο σκαμνί του κατηγορουμένου είχαν καθίσει 54 συνολικά επαγγελματίες – ιδιοκτήτες καταστημάτων οι οποίοι και αθωώθηκαν…
Α.Τ.

Η αξιοποίηση του λόφου της Γορίτσας
Με αφορμή τη σημερινή εορτή της Ζωοδόχου Πηγής στην Παναγία Γορίτσα, στην οποία για μία ακόμη φορά ανηφόρισαν εκατοντάδες πιστοί, ορισμένοι ρωτούν για το πού βρίσκεται το θέμα της Μελέτης για την αξιοποίηση του λόφου, μέσα από πιστώσεις του προγράμματος “ΘΗΣΕΑΣ”
Α.Τ.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου