ΤΟΠΙΚΑ

Προετοιμασίες για το 7ο Φεστιβάλ Αφήγησης Πηλίου

προετοιμασίες-για-το-7ο-φεστιβάλ-αφήγη-417038

Θα διεξαχθεί από 30 Ιουλίου έως 6 Αυγούστου στον Αγ. Γεώργιο Νηλείας

«Παραμύθια και μύθοι στου Κενταύρου τη ράχη», είναι το θέμα του 7ου Φεστιβάλ Αφήγησης Πηλίου, που θα διαρκέσει οκτώ ολόκληρες ημέρες από τις 30 Ιουλίου έως τις 6 Αυγούστου, στη φιλόξενη αγκαλιά του Αγίου Γεωργίου Νηλείας και την ευρύτερη περιοχή της Άνω και Κάτω Γατζέας. Διοργανωτές η ομώνυμη Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία, ο Πολιτιστικός-Εξωραϊστικός Σύλλογος Αγίου Γεωργίου Νηλείας «Ο Κένταυρος» και η ΠΗΛΙΟΝ ΟΡΟΣ με την υποστήριξη σημαντικών δημόσιων φορέων όπως είναι το Υπουργείο Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού, και η Περιφέρεια Θεσσαλίας.

Το φεστιβάλ αφήγησης, μέσα από την πολυετή πια διαδρομή του φαίνεται πως αποτελεί μια σοβαρή πρόταση πολιτισμού, που συμβάλλει τόσο στην ενίσχυση του προσφερόμενου τουριστικού προϊόντος στην περιοχή του Πηλίου ιδιαίτερα και της Μαγνησίας γενικότερα όσο και στον εμπλουτισμό του. Στοιχεία σε αυτό αποτελούν η σταθερότητα του φεστιβάλ στο χρόνο (ετήσιο), η διάρκειά του (τουλάχιστον εβδομαδιαίο), το εύρος και η ποικιλία των εκδηλώσεων (καλλιτεχνικές εκθέσεις, μουσικές συμπράξεις, θερινό σχολείο παραμυθιών, προβολές ταινιών, αφιερώματα, τιμητικές εκδηλώσεις, διαδρομές με τον Μουντζούρη), η συμμετοχή σημαντικών φορέων τοπικών, πανελληνίων και διεθνών, και η εμπλοκή των τοπικών επιχειρήσεων φιλοξενίας και εστίασης. Φαίνεται πως ο προφορικός λόγος της άυλης πολιτιστικής κληρονομιάς βρήκε ζεστή γωνιά να σταθεί, και μέσα από τον κόσμο της αφήγησης να απευθυνθεί σε όλες τις ηλικίες, αξιοποιώντας την ατμοσφαιρικότητα των χώρων του Αγίου Γεωργίου Νηλείας.

Το πρόγραμμα του 2017 περιλαμβάνει γνωστούς προφορικούς ιστορητές, από την Ελλάδα και το εξωτερικό, σημαντικές παρουσίες του πανεπιστημιακού χώρου που μελετούν τον λόγο του λαϊκού παραμυθιού, εκπροσώπους από την εκκλησία, προβολές ταινιών με επίκεντρο την αφήγηση καθώς και καλλιτέχνες που εκθέτουν τις δημιουργίες με αφορμή εμπνεύσεις από τις ιστορίες.

Περισσότερες πληροφορίες θα δοθούν στην εξέλιξη των προετοιμασιών.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου