ΤΟΠΙΚΑ

Προσποιούνταν τον ασφαλιστή και εξαπατούσε ηλικιωμένες

προσποιούνταν-τον-ασφαλιστή-και-εξαπ-417124

Δικογραφία σε βάρος 35χρονου Βολιώτη

Πλησίαζε ηλικιωμένες γυναίκες και με το πρόσχημα ότι είναι ασφαλιστής άρπαζε διάφορα ποσά, λέγοντας ότι τα παιδιά τους χρωστούν χρήματα.

Εξιχνιάστηκαν οι απάτες που συνέβησαν την Πέμπτη σε βάρος δύο ηλικιωμένων γυναικών στον Βόλο.

35χρονος Βολιώτης είχε πλησιάσει 78χρονη γυναίκα ενώ εκείνη βρισκόταν μόνη στην αυλή του σπιτιού της και της πήρε 900 ευρώ.

Ο απατεώνας είπε ότι είναι ασφαλιστής και φίλος του γιου της. Ζήτησε ακολούθως 1.000 ευρώ, λέγοντας ότι το παιδί της χρωστούσε χρήματα. Η ηλικιωμένη γυναίκα προσφέρθηκε αμέσως να βοηθήσει, δίνοντας όλα τα χρήματα που είχε στην κατοχή της, δηλαδή το ποσό των 900 ευρώ.

Ωστόσο, με το πέρασμα της ώρα αποδείχτηκε ότι ο άνδρας που την είχε επισκεφτεί δεν ήταν ούτε ασφαλιστής ούτε φίλος του γιου της.

Ο 35χρονος όμως δεν σταμάτησε εκεί αλλά την ίδια μέρα «χτύπησε» και σε 80χρονη Βολιώτισσα, ενώ εκείνη βρισκόταν έξω από Ιερό Ναό. Αποπειράθηκε να πει το ίδιο παραμύθι, ζητώντας 150 ευρώ, αλλά σε αυτήν την περίπτωση η ηλικιωμένη υποψιάστηκε ότι πρόκειται για απατεώνα και του είπε ότι δεν έχει τίποτα και του ζήτησε να φύγει.

Το διάστημα που ακολούθησε, οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Βόλου έκαναν συνεχείς έρευνες για τον εντοπισμό του δράστη. Έχοντας πληροφορίες από την πρόοδο της έρευνας, κατάφεραν να οδηγηθούν στην ταυτοποίηση.

Οι παθούσες, σύμφωνα με πληροφορίες, αναγνώρισαν τον δράστη στις φωτογραφίες που υπέδειξαν οι αστυνομικοί.

Η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βόλου σχημάτισε δικογραφία εναντίον του 35χρονου για απάτη τετελεσμένη και σε απόπειρα. Η δικογραφία της υπόθεσης διαβιβάστηκε στην Εισαγγελία Βόλου. Ο 35χρονος δεν συνελήφθη λόγω παρέλευσης αυτοφώρου.

Να επισημανθεί ότι δεν έχει απασχολήσει στο παρελθόν τις αστυνομικές αρχές με παρόμοιες πράξεις.

Κ. Μ.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου