ΤΟΠΙΚΑ

Πρωτοποριακές δράσεις για παιδιά στα ΚΔΑΠ της ΚΕΚΠΑ -ΔΙΕΚ Βόλου

πρωτοποριακές-δράσεις-για-παιδιά-στα-417465

Θεσμός που προάγει τη βιωματική μάθηση είναι τα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών, τα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών με Αναπηρίες και οι Βρεφονηπιακοί και Παιδικοί Σταθμοί της ΚΕΚΠΑ-ΔΙΕΚ του Δήμου Βόλου, όπου πραγματοποιούνται εγγραφές έως και την 1η Σεπτεμβρίου.

Τα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών (ΚΔΑΠ) της ΚΕΚΠΑ-ΔΙΕΚ, λειτουργούν σε όλο το εύρος του Δήμου Βόλου, καθημερινά από Σεπτέμβριο έως και Ιούλιο κατά τις απογευματινές ώρες, με τμήματα δημιουργικής απασχόλησης παιδιών και συγκεκριμένα, με δραστηριότητες όπως: ζωγραφική, μουσική προπαιδεία, εκμάθηση μουσικών οργάνων, ρομποτική, κεραμική, θεατρικό παιχνίδι, χορό, ρυθμική, μουσικοκινητική αγωγή, μπαλέτο, σύγχρονο και δημιουργικό χορό και πλήθος άλλων δραστηριοτήτων, με στόχο να εμφυσήσουνε στα παιδιά έννοιες όπως η κοινωνική αξιοπρέπεια, η αλληλεγγύη στον συνάνθρωπο, στη συλλογικότητα, στον κοινό στόχο, προβάλλοντας μια εκπαιδευτική πολιτική, όπου βασικός πυλώνας είναι η ενασχόληση με την τέχνη και την πολιτιστική δημιουργία, που ενδογενώς φέρουν τα ανωτέρω χαρακτηριστικά.

«Στις δομές μας κάθε παιδί είναι σημαντικό και απαραίτητο. Ένας μικρός καλλιτέχνης, ένας ταλαντούχος χορευτής, ένας πρωτοπόρος ζωγράφος, ένας μικρός αστρονόμος, ένας ευφυής μουσικός….. Τα παιδιά στις δομές μας είναι ενεργοί μέτοχοι και όχι απλοί παρατηρητές», υπογραμμίζουν οι συντονιστές των παραπάνω δράσεων.

Οι δομές της ΚΕΚΠΑ-ΔΙΕΚ του Δήμου Βόλου, στις οποίες μπορούν να απευθυνθούν οι γονείς για περισσότερες πληροφορίες και εγγραφές για τη συμμετοχή και παιδιού τους (δικαιούχοι και μη) του προγράμματος «Εναρμόνιση οικογενειακής και επαγγελματικής ζωής», είναι οι παρακάτω:

ΚΔΑΠ ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΩΝ – Νικαίας και Ζέρβα, Νέα Ιωνία – 2421091316

ΚΔΑΠ ΒΑΣΔΕΚΕΙΟ – Μυτιλήνης και Χαλκηδώνος, Νέα Ιωνία – 2421091113

ΚΔΑΠ ΛΕΧΩΝΙΩΝ – 8ο χλμ. Εθνικής Οδού Βόλου -Τσαγκαράδας – 2428094000

ΚΔΑΠ ΝΕΑΠΟΛΗΣ – Νεαπόλεως 76, Νεάπολη Βόλος – 2421064336

ΚΔΑΠ ΠΟΡΤΑΡΙΑΣ – Πορταριά – 2428099925

ΚΔΑΠ ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΩΝ – Χρήστου Λούλη και Εφέσσου 52, Νέα Ιωνία – 2421068978

Για τα παιδιά και τους νέους οι οποίοι αντιμετωπίζουν ειδικά προβλήματα, η ΚΕΚΠΑ – ΔΙΕΚ έχει συστήσει δύο δομές ΚΔΑΠμεΑ. Με σκοπό τη δημιουργική απασχόληση παιδιών με αναπηρία, τα δυο ΚΔΑΠμεΑ προσφέρουν υπηρεσίες κοινωνικής φροντίδας, δημιουργικής απασχόλησης μέσω προγραμμάτων έκφρασης και ψυχαγωγίας, ανάπτυξης ατομικών και κοινωνικών δεξιοτήτων, σωματική αγωγή, δραστηριότητες κοινωνικής ένταξης και καλλιτεχνικής έκφρασης και δημιουργίας. Οι δομές Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών με Αναπηρίες είναι: ΚΔΑΠμεΑ Βόλου – Λήμνου 12 και Ελασσόνος, Παλαιά Βόλος – 2421031860. ΚΔΑΠμεΑ Ν. Ιωνίας – Καισαρείας 27, Νέα Ιωνία – 2421060802.

Οι δομές μας που φιλοξενούν βρέφη και νήπια ως την ηλικία ένταξης στο νηπιαγωγείο είναι: Ο ΒΡΕΦΟΝΗΠΙΑΚΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΗΣ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ ΒΟΛΟΥ – Λογοθέτου 6 και Αναγνωστοπούλου, Νεάπολη, Βόλος – 2421080008. Ειδικότερα για τον Βρεφονηπιακό Σταθμό Ολοκληρωμένης Φροντίδας Βόλου είναι σημαντικό να ενημερωθεί το ευρύ κοινό ότι αποτελεί έναν πρότυπο παιδικό σταθμό στον οποίο λειτουργούν τμήματα κλασσικής εκπαίδευσης αλλά και τμήμα ειδικής αγωγής – ένταξης, στο οποίο επιπλέον προσφέρονται υπηρεσίες προσαρμοσμένες για νήπια με αναπηρίες.

Ο ΒΡΕΦΟΝΗΠΙΑΚΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ ΛΕΧΩΝΙΩΝ, «Τα Ζουζουνάκια» – Άνω Λεχώνια – 2428093950

Ο ΒΡΕΦΟΝΗΠΙΑΚΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ ΑΛΛΗΣ ΜΕΡΙΑΣ -Ιάσωνος 2, Άλλη Μεριά, Βόλος – 2421049430

Ο ΑΡΧΙΜΑΝΔΡΙΤΕΙΟΣ ΠΑΙΔΙΚΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ ΚΑΤΗΧΩΡΙΟΥ – Κατηχώρι (Πορταριά) – 2428090120.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου