ΤΟΠΙΚΑ

Ποινή φυλάκισης στον Βολιώτη που πυροβόλησε γείτονες για εκφοβισμό

ποινή-φυλάκισης-στον-βολιώτη-που-πυρο-418865

Εξυβρίσεις, απειλές, πυροβολισμοί προς εκφοβισμό. Σκηνές απείρου κάλλους προχθές το πρωί σε ευρύτερη περιοχή του Βόλου, μεταξύ γειτόνων που είχαν διαφορές.

Η αρχή έγινε στις 11.30, με 77χρονο να ζητάει εξηγήσεις από 33χρονο γείτονά του, γιατί του έβαψε το κολωνάκι της περίφραξης του σπιτιού του.

Η συνέχεια ήταν εκτός ελέγχου… Ο 33χρονος φέρεται να εξύβρισε τον ηλικιωμένο άνδρα, ενώ στο σημείο έσπευσε και ο πατέρας του. Ο 77χρονος πήρε τότε το περίστροφο που είχε στο σπίτι του και πυροβόλησε μία φορά εναντίον τους με σκοπό να τους τρομοκρατήσει.

Άμεσα στο σημείο έσπευσαν αστυνομικοί της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής της Εγκληματικότητας της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Βόλου, οι οποίοι προχώρησαν στη σύλληψη του 77χρονου.

Οι αστυνομικοί βρήκαν και κατάσχεσαν το περίστροφο, το οποίο περιείχε έξι αβολίδωτα φυσίγγια κρότου. Επίσης, εντόπισαν και κατάσχεσαν ένα κυνηγετικό όπλο.

Ο ηλικιωμένος κρατήθηκε στο Αστυνομικό Τμήμα Αλμυρού και χθες το μεσημέρι οδηγήθηκε στο Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Βόλου. Η Εισαγγελία Βόλου άσκησε εναντίον του ηλικιωμένου ποινική δίωξη για παράνομη οπλοκατοχή, παράνομη οπλοφορία και άσκοπους πυροβολισμούς.

Ο ηλικιωμένος κάθισε στο εδώλιο του κατηγορουμένου και δικάστηκε. Σύμφωνα με πληροφορίες, απολογούμενους φέρεται να παραδέχτηκε τις πράξεις του.

Παραδέχομαι τους άσκοπους πυροβολισμούς, είπε και το δικαστήριο τον έκρινε ένοχο. Εναντίον του κατηγορουμένου επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης δώδεκα μηνών με τριετή αναστολή εφέσιμη.

Κ. Μ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου